fbpx

Érintés nélküli vásárlást vezettek be egy termelői piacon

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 08.

A szokatlan piac lényege, hogy érintés nélkül lehet bevásárolni. Az ötletről a Tartsd otthon a nagyit Facebook-oldalon írtak először, amit Dunakeszin ki is próbáltak.

Dunakeszin található egy péntekenként üzemelő kis termelői piac, amit most a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás és a vírustól való félelem tönkre is tehetett volna egy pillanat alatt, de nem így történt.

A piac weboldalán rendelhetők meg az őstermelőktől származó termékek. Ezután a megrendelő kap egy e-mailt, amiből megtudhatja, hogyan veheti át az árut: „otthon készíts be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot. Érkezz pontosan (a pontos időpontot is megadják). Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot tesz a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál. A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük, lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba, s állj a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj az autóddal, és nyisd ki az autód csomagtartóját, majd ülj vissza. Mi bepakoljuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi pedig a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt. Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód, és már mehetsz is.”

A fenti példa is azt mutatja, hogy, minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá, írják a Facebook-bejegyzésben.

CÍMKÉK koronavírus