fbpx

Erről lemaradt?!

Írta: - 2016 szeptember 26.

300 lóerő alatti autó alig akadt a 2016. szeptember 10-én, a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén megrendezett Hódmezőrület elnevezésű driftes programon, amelyet az AXIÁL Kft. és a Totalcar közös szervezésében, első alkalommal valósítottak meg.

Ahogy a drift, angol szó jelentése jól összegzi, volt sodródás és csúszás is bőven a Hódmezőrületen, ahol nem egy gumi elrongyolódott, és egy gőzmozdony se tudott volna több füstöt okádni, mint a résztvevő autók.

A pálya kialakítása már a rendezvény előtti csütörtökön elkezdődött, két axiálos rakodógép dolgozott megállás nélkül, hogy a driftelés szerelmesei – legyenek azok bár sofőrök vagy nézők – egy percig se unatkozzanak. A 350 méter hosszú technikás szakaszt, vagyis a pályát több milliós mezőgazdasági gépek és 400 kilós szalmabálák tarkították, így a sofőröknek nem volt egyszerű a dolguk.

A belépés a programra ingyenes volt, ezért szép kis nézőközönség gyűlt össze, akik között gyerekek, felnőttek is akadtak bőven. A 25 résztvevő driftautó sofőrjével a szervezők megbeszélték, hogy a vállalkozó szellemű nézők is beülhetnek az anyósülésre, mindezt szintén ingyenesen. Ezt sokan ki is használták, termeszétesen előzetesen mindenkinek szignóznia kellett egy felelősségvállalási nyilatkozatot, de ez nem vette el senki kedvét sem az őrült futamtól.

Végül arra, miért és hogyan állt össze ez, az eddig példa nélküli esemény, Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója adott választ. „Nem újdonság, hogy a mezőgazdasági ágazat komoly szakemberhiánnyal küzd, évről-évre nézzük az agrárszakmákra, a mezőgépész szakokra felvételiző diákok, hallgatók számát és még mindig azt látjuk, hogy kevesen érdeklődnek a mezőgazdaság iránt. Ebből kifolyólag fontosnak tartjuk, hogy megkedveltessük a fiatalokkal az agráriumot, igyekszünk hozzájuk a saját nyelvükön szólni, egy olyan izgalmas életformát bemutatni, amelyben jól érezhetik magukat. A profi driftesek látványos bemutatói is ezt a célt szolgálták és bízunk benne, hogy erőfeszítéseink hamarosan megtérülnek.

Videó: