fbpx

És neked milyen a rEGGeled?

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 18.

Országos ismeretterjesztő iskolai programot indít a Tojásszövetség: a rEGGelem általános iskolai program az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli fontosságára hívja fel a figyelmet játékos, a felsősök számára is fogyasztható formában.

reggeli

A magyar iskoláskorú gyerekek több mint fele nem minden nap reggelizik, egyértelműen a vacsora a legfontosabb étkezés számukra, derül ki a TÉT Platform 2016-ban végzett felméréséből. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) azt a célt tűzte ki, hogy a rEGGelem program 2019 májusában 15 magyar általános iskolába viszi el ingyenes, egészségtudatosító előadását a mai kor tinédzserjeire szabva az Itt és Most Improvizációs Társulat segítségével.

A Tojásszövetség hisz abban, hogy az improvizáció jobb, mint bármilyen szakmai sulykolás a témáról, mert ez az iskolást bevonja az előadásba, és élményt nyújt a gyerekeknek. A program játékos interaktív stílusban beszél a gyerekeknek az egészséges reggelizés fontosságáról, és felhívja a figyelmüket a teljes értékű reggeli, benne a tojás jótékony hatásaira.

Az Itt és Most Improvizációs Társulat 50 perces előadás alatt a gyerekeket bevonva, velük beszélgetve humoros formában meséli el, miért fontos a tápláló reggeli. A színészek a gyerekeket kérdezve, az ő példáikat és mondataikat idézve alakítják a vidám előadást, ami száraz prezentáció helyett a tinédzserek nyelvén és stílusában próbál ismeretet átadni arról, hogy szellemi és testi alapozó, ha egy iskolás teljes értékű reggelivel (megfelelő arányú fehérje, szénhidrát, zsiradék és folyadék) indul az iskolába. Az előadás egyszerűen elkészíthető és olcsó tojásos reggeli recepteket is ad a diákoknak, hogy a kakaós csiga és a csoki golyó helyett legyen alternatíva, amit ők is elkészíthetnek otthon.

A Tojásszövetség egész éven át tartó tájékoztató programját Gáspár Bea gasztroblogger is segíti, aki a sajtóreggelin megmutatta, hogy mennyire egyszerűen és gyorsan lehet tojásos reggelit készíteni.