fbpx

Fejlődnek a magyar-montenegrói mezőgazdasági kapcsolatok

Írta: - 2014 február 20.

Fejlődnek a magyar-montenegrói mezőgazdasági kapcsolatokBudapest, 2014. február 19., szerda (MTI) – Mezőgazdasági együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára kétnapos hivatalos látogatásán Podgoricában.

A VM tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár a Montenegróban tett hét eleji látogatásakor találkozott Petar Ivanovic mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel. A találkozón írták alá a két ország mezőgazdasági együttműködési szándéknyilatkozatát.

A közlemény szerint a magyar-montenegrói kapcsolatok kiemelt szerepet töltenek be a keleti nyitás balkáni orientációja, a földrajzi közelség és az európai integrációs törekvések miatt is. Hozzáteszik: a most aláírt szándéknyilatkozat jó alapot ad a két ország közötti agrár-együttműködés további fejlesztésére.

A találkozón is szó volt arról, hogy a montenegrói International Food Fair élelmiszeripari vásárt április 3-5. között rendezik Budvában, a kiállításon Magyarország partnerországként vesz részt.

Az esemény – amely az élelmiszeripar, mezőgazdaság és a kapcsolódó iparágak hagyományos bemutatója – jó üzleti lehetőséget biztosít a termékek és szolgáltatások marketingjéhez és promóciójához a regionális piacon – vélekednek a VM-ben.

A budvai élelmiszeripari vásáron a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal, a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Hungarikum Bizottsággal közösen több mint száz négyzetméteres területen állít majd ki – olvasható a tájékoztatóban.

MTI 2014. február 19.