fbpx

Te is lehetsz felsőfokú gyümölcs-, zöldségfeldolgozó

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 27.

Még lehet jelentkezni a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Gyümölcs-zöldségfeldolgozó felsőfokú, két féléves képzésére.

 

Gyakorlatorientált kurzus

Az érintett iparágak elismert szakemberei osztják meg tapasztalataikat a hallgatókkal, a szükséges ismereteket pedig az ország legjobban felszerelt képzési helyein sajátíthatók el.

A képzés célja, hogy aktívan hozzájáruljon a gyümölcs-zöldségfeldolgozó ágazat szakember utánpótlásának és szakmai presztízsének növeléséhez.

 

zöldséges

 

Kinek érdemes?

  • A képzés felsőfokú, munka mellett is végezhető – végzettségtől függően – diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs-zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére.
  • A tanfolyam ugyanakkor más szektorban – például vendéglátás, kereskedelem vagy éppen az élelmiszeripar más szegmenseiben – dolgozó szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosít ismereteik elmélyítéséhez, bővítéséhez.
  • A képzés továbbá azon lelkes érdeklődők számára is nyitva áll, akik tudatos fogyasztóként szívesen betekintést nyernének az élelmiszeripar e különleges területébe.

Komplex ismeretek – versenyképes tudás

A tananyag egyedülálló komplexitással foglalja össze az ágazat megismeréséhez szükséges ismereteket, a fajtaismeretektől, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemig bezáróan. Mindezeknek köszönhetően a hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel nem csak egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására lesznek alkalmasak, de akár egy saját kisüzem irányítására is.

A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját is szem előtt tartották az oktatók. A gyakorlati ismereteket az Élelmiszertudományi Kar Élelmiszertechnológiai Intézetének kitűnően felszerelt laborjaiban és saját tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten a hallgatók.

A sikeres képzés elvégzését követően alapképzettségtől függően:

  • szakmérnöki vagy szaktanácsadói diploma;
  • részvételt tanúsító igazolás (felsőfokú képzettséggel nem rendelkezők).

 

egyetem

 

Fontos részletek a képzéssel kapcsolatban:

  • jelentkezési határidő – 2021. január 15.
  • időtartam (és ideje) – 2 félév (kéthetente pénteken és szombaton)
  • elméleti képzés – Budai Campus (Bp., Villányi út 29.)
  • költség – 300.000 Ft/félév
  • első nap – 2021. február 12.

További információk a képzés honlapján érhetők el.

Forrás: SZIE tájékoztató