fbpx

Kerner, ezzel csak nyer!

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 12.

Az észszerű gazdálkodás legfontosabb követelményei, azon berendezések használata, melyek lehetővé teszik az optimálisan szükséges, de ennél nem több befektetést a talajművelésben. Ugyanakkor ma már jogos elvárás egy „profi” talajművelő eszköztől a sokoldalúság, „ALLROUNDER” képességek, több agrotechnikai feladat kompromisszumok nélküli végrehajtása, minimalizált költségszintek mellett.

Állíthatjuk, ezeket az elvárásokat szinte a legmagasabb szinten teljesíti a KERNER cég Stratos mulch magágykésztítője, de ugyanakkor minimális átszereléssel sekélyművelő szántóföldi kultivátora.

KERNER Stratos a sokoldalú „ALLROUNDER talajművelőeszköz.

A Stratos könnyű kultivátor vagy mulcs magágykészítő – Igazán nem is lehet ezt a gépet egyértelmű jellemzővel illetni mely a fő alkalmazástechnikai potenciált jelenteni, mivel a gép több alkalmazásban is profi minőségben tud teljesíteni.

Melyek ezekek a fő alkalmazási lehetőségek, :

  • Sekély tarlóhántás késcsúccsal vagy különböző lúdtalpkapával
  • Magágykészítés mulcsban
  • Magágykészítés szántáson
  • Mélyebb művelés akár 15 cm-ig

További variációs lehetőség a különböző késtípusok adaptálása a talajfeltételek és művelési igény szerint, mind a merev késes, mind a rugóskéses alkalmazás lehetséges gyors és egyszerű átszereléssel. A gép késkerete (kés váz-keret) független a fő váztól, akár magán a késkereten cserélhető a merev vagy rugós késgarnitúra, de a komplett előszerelt késkeret is könnyen cserélhető, ki hogy kívánja gépét specifikálni. Mindkét változat lehetséges, és rendelhető. A késkeret az úgynevezett „VÁZ A VÁZBAN” konstrukciós koncepció által független, és ez által egy paralelogramma függesztő szerkezet segítségével, milliméter pontossággal a legprecízebb munkamélység állítást garantálja természetesen alapkivitelben hidraulikus működtetéssel, és a traktorkabinból jól látható mérőskála segítségével.

  • Amennyiben a késkeret merev késszárakkal és lúdtalpkapákkal szerelt, a gép potenciálja a precíz sekélyművelés teljes átmetszéssel és garantált mélységtartással, ennek köszönhetően a tarlóhántást legcsekélyebb talajmozgatással tudjuk minimalizált hektáronkénti üzemanyag felhasználással, mindezt úgy, hogy a teljes átmetszéssel tökéletes minőségű a tarlóhántás.

Jó tudni, hogy ….

kerner

  • Amennyiben a késkeret rugós (vibrációs) késszárakkal szerelt, a gép potenciálja a szántásművelés magágykészítés felületegyengető hidraulikusan állítható Crossboard simítóval, ennek köszönhetően kiváló minőségű tavaszi magágykészítésre alkalmas.

kerner

1. A szenzorvezérelt Intelligens vonórúd által garantált mélységtartás domborzati viszonyoktól függetlenül.

kerner

2. Hatékony előművelő szerszámok

Az előművelő eszközök könnyen cserélhetők, akár két fajta is rendelhető, és a szántásművelés vagy tarlóhántás vagy éppen az őszi mulcs magágykészítés szerint alkalmazhatók.

Melyek az előművelők?

  • Crossboard hidraulikus simító
  • X-Cut vágóhenger hullámos vágótárcsa kombináció
  • Duplasoros hullámos vágótárcsa

kerner
Crossboard simító támkerekekkel

kerner
Mellső vágóhenger Xcut

3. Eltömődés mentes átömlés növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően.

kerner
Konvencionális késelrendezés

     kerner
KERNER késelrendezés

4. Fokozatmentes precíziós mélységállítás a „váz a vázban” koncepció paralelogramma-kényszervezérléssel

5. Gyorscserélős késcsúcsok

6. Talajegyengető szerszámok választéka

7. Széles hengerválaszték

A Stratos igény szerint adaptálható három különböző hengerrel, merev és rugós késekkel, és az egyik legfontosabb többlet, amit a Stratos nyújt, a könnyen átszerelhető háromféle előművelő eszköz.

Foglaljuk össze a Stratos előnyeit:

A teljesen új „INTELLIGENS” szenzorvezérelt vonórúd egy forradalmi újdonság, a Crossboard használata mellett, garantálja a szántáson történő magágykészítésben, ill. a tarlóhántásban a művelőszerszámok garantált és egyenletes mélységtartását ! A hatékony előművelő szerszámok: Crossboard simító, kiváló simító és aprító hatásfok, X-Cut vágóhenger organikus maradványok agresszív aprítása, a tarlóhántásban és a kukorica mulchban. Speciális KERNER késelrendezés, precíz párhuzamos magasságállítás, exact mélységállítás a „váz a vázban” koncepciónak köszönhetően, magas 630mm-es gerendelymagasság, keskeny késcsúccsal akár 16cm mély művelés, merev késszárral tarlóhántás és sekélykultivátorozás ősszel, rugós „HERKULES” késszárral szántáselmunkálás tavasszal. A széles hengerválaszték lehetővé teszi a gép konkrét talajviszonyokra történő sikeres adaptálását, nem beszélve arról, hogy a gépen kivétel nélkül minden a kabinból hidraulikusan állítható szabályozható.

Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszerelésekkel tökéletesen és kompromisszummentesen hajt végre, gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni. A gép többcélú alkalmazása komoly beruházási költségmegtakarítást jelent, illetve precíz mélységállítási képességével a műveleti költségeket is csökkenti úgy hogy az elvárt agrotechnikai igényt is maradéktalanul kielégíti.

Részletes információkért kattintson az alábbi linkre: www.vektor-mezogep.hu/kerner/

Vektor Team