fbpx

Erdőirtásmentes kakaótermelésért dolgozik a Mars

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 március 27.

A kakaótermelésre vonatkozó fenntarthatósági céljainkat a Cocoa for Generations program testesíti meg, melynek fókuszában az ember és a bolygó védelme áll. Mostanra sikerült a globális ellátási láncunk negyedét feltérképezni és nyomon követni. Annak érdekében, hogy elérjük a 2025-re kitűzött célt, egy erdőirtásmentes kakaóellátási lánc létrejöttét, 100 százalékos nyomonkövethetőségre lesz szükség, és csak olyan kakaóellátási partnerekkel dolgozunk majd, akik megfelelnek a Responsible Cocoa program előírásainak. Mindezt azért tesszük, hogy megőrizzük az erdőket a jövő számára, hiszen a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte – mondta John Ament, a Mars Wrigley Édesség globális kakaóért felelős alelnöke.

erdő

A Cocoa for Generations tervvel a Mars elköteleződött az erdők védelme mellett, és 2025-ig teljes kakaóellátási láncát nyomonkövethetővé teszi. A bejelentés óta a vállalat globális kakaóellátási láncának már csaknem 24 százalékán végezte el a GPS-alapú feltérképezést, egészen az egyes kakaófarmokig lebontva. A Mars ezek mellett további lépéseket is tesz az erdők védelmében.

Jelenleg a Mars felhasznált kakaómennyiségének 95 százalékát tudja visszavezetni elsődleges, közvetlen beszállítókhoz, a kakaó származási országához. Kakaóellátási láncának csaknem 40 százaléka köthető másodlagos beszállítókhoz, termelői csoportokhoz, 24 százaléka pedig harmadlagos beszállítókhoz, vagyis kakaófarmerekhez vezethető vissza.

A vállalat elkötelezett amellett, hogy folyamatosan többet tegyen a meghatározott célokért, valamint hogy felgyorsítsa a folyamatot azáltal, hogy kizárólag olyan kakaóbeszállítókkal dolgozik, akik felelősséget vállalnak a Cocoa for Generations tervben lefektetett célkitűzésekért.