fbpx

Földtörvény – Civilek az egyeztetésről

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 04.

Budapest, 2013. március 4., hétfő (MTI) – A földforgalmi törvény a jelenleg beterjesztett formájában a nagybirtokrendszert erősítené, ami ellentétes a kormány hivatalos agrárprogramjával – vélik civil szervezetek, amelyek többek között várhatóan erről a megállapításról is egyeztetnek a vidékfejlesztési miniszterrel kedden Budapesten.

 

 

Közleményükben a szervezetek felhívják a figyelmet arra, hogy az általuk támogatott módosításokkal azonban a tervezet elfogadható lehet.

A civil szervezeteket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter március 5-ére hívta megbeszélésre.

A véleménycserét korábban kezdeményező hét szervezet (CSEMETE Egyesület, Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, Magyar Biokultúra Szövetség, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Szövetség az Élő Tiszáért, Szülőföld Mozgalom) üdvözli a miniszter meghívását és részt vesz a találkozón.

Emellett a parlamenti pártok is megkeresték a kezdeményezőket, amely meghívásoknak a közeljövőben szintén eleget kívánnak tenni – jelzik a közleményben.

A szervezetek feltétlenül fontosnak tartják, hogy a készülő, földdel kapcsolatos szabályozás a Nemzeti Vidékstratégiára épüljön és ebben felajánlják segítségüket a kormánynak és a parlamenti pártoknak.

A közleményben emlékeztetnek: a civil szervezetek véleményezték a földforgalmi törvényhez benyújtott módosító javaslatokat, amely állásfoglaláshoz már 168 szervezet csatlakozott.

 

MTI 2013. március 4.