fbpx

Fontos célkitűzés a folyamatos fejlődés

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 27.
Kovács Károly megnyitója
Az Agroker Holding Zrt. idén is megtartotta Agroker Nap című, minden tavasszal megszokott rendezvényét Nyíregyházán, a központi telephelyükön, ezúttal április 5-én. Ez az eseménysorozat ebben az évben a jubileumához érkezett, hiszen XX. alkalommal került rá sor.
Az ünnepi alkalomhoz méltó volt mind a szakmai program, mind az egész napos kísérő rendezvények sora, így az ellátogató több mint ötszáz érdeklődő közül mindenki találhatott a számára érdekes látnivalót.
Az álló gépkiállításon a cég által forgalmazott különféle erő- és munkagépek széles palettája valamint az alkatrészek és a kiegészítő vegyes ipar-cikkek (pl. szerszámok, munkaruhák és lábbelik, egyéni védőfelszerelések, stb.) kínálata volt látható.
Emellett bemutatkoztak az Agroker input anyag beszállítói partnerei is, így látható volt a vetőmagok, a növényvédő szerek és a növénykondicionáló készítmények teljes skálája.
A gazdálkodók mindenütt bátran fordulhattak szaktanácsokért is a cégképviselő kollégákhoz.

A jeles jubileumhoz nemcsak a kiállítás, de a szakmai előadások is méltóak voltak.

Megnyitójában Kovács Károly elnök-vezérigazgató ismertette, hogy az Agroker Holding Zrt. a kelet-magyarországi régió meghatározó kereskedelmi cégévé vált.
Forgalmuk 2012-ben 11,2 milliárd forint volt, ami közel 40%-kal haladta meg az azt megelőző évit.
Ez a komoly forgalom alapvetően abban a négy megyében realizálódott, ahol 6 telephellyel és tíz területi képviselővel van jelen a nyíregyházi központú cég.
2013-ban is folytatniuk kell azt, amit eddig jól csináltak, ezért a folyamatos fejlődés a legfontosabb célkitűzésük.
A terményforgalmazásuk egyre magasabb számokkal büszkélkedhet, és jelentősen emelkedett a vetőmag, a növényvédőszer és a gépeladásuk is.
Ez utóbbi sikerét jól jelzi, hogy elnyerték a Profi Center kitüntető címet is az Austro Diesel, neves világcég partnerüktől, aki meghatározó az erő-, és a betakarítógép gyártásában.
Gépkapcsolatok a Gépbemutató Show-n
Gépkapcsolatok a Gépbemutató Show-n
Ezután Johann Gram, az Austro Diesel cég vezetője tartott leőadást Massey Ferguson innováció a termelőkért címmel.
Ebben ismertette többek között, hogy véleménye szerint a mezőgazdaságban tevékenykedők számára még sokkal jobb eredményeket hozhatnak a következő esztendők, hiszen Földünk egyre növekvő népességének egyre növekvő mennyiségű élelmiszerre lesz szüksége.
A Massey Ferguson képviseletét 5 országban látják el, amiből az Agrokerrel való együttműködéssel nagyon elégedettek, mert Észak- Kelet Magyarországon e márka forgalmazásának tekintetében partnerük a piacvezető helyet foglalja el.
Johann Gram megköszönte a sok éves eredményes együttműködést, melynek sikeres folytatását a jövőben mind a gépek, mind az alkatrészek viszonylatában tökéletesen biztosítva látják.

Az Agroker idei kereskedelmi ajánlatairól Pintér István kereskedelmi igazgató adott tájékoztatást, aki mind az input anyagok, a vegyes-, az alkatrész- és a gép-üzletáguk tekintetében dinamikus fejlődésről számolhatott be.

Mindez nem véletlen, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak a hazánkban jelenlévő szinte minden gépgyártóval, amit jól illusztrált ezen a jubileumi napon a helyszínen kiállított több mint száz géptípus is.
Az Agroker 110 hektáron foglalkozik almatermesztéssel, 2012-ben ennek hozama mintegy 25 százalékkal növekedett az előző évihez képest.
A mátészalkai ESZAT Kft. – mely az Agroker leányvállalata – tavaly nagyságrendekkel, két és félszeresére növelte a 2011-ben előállított almalésűrítmény gyártásának mennyiségét.
Gépkapcsolatok a Gépbemutató Show-n
Gépkapcsolatok a Gépbemutató Show-n
A szakmai előadások folytatásában a szakszerű és ésszerű növényvédelemről Dr. Veiszné Kovács Mária növényvédő szer üzletág vezető szólt, majd végezetül a termelői finanszírozási lehetőségeket Szuhárné Szántó Katalin gazdasági igazgató vázolta fel.

Az üzletágak bemutatkozásában GPS-, és Felco metszési bemutatóra is sor került, valamit permetezés technikai újdonságokat is láthattak a jelenlévők.

Az Agroker több gépkapcsolat felvonultatásával szinte a teljes gépkínálatát reprezentálta a Gépbemutató Show-n, melyet az időközben eleredő eső sem tudott megzavarni.
Minden résztvevő számára igyekeztek tehát érdekes látnivalókkal és hasznos információkkal szolgálni a szervezők, s biztosra vehető, hogy aki ezúttal jelen volt, az jövőre is ellátogat majd a következő, már a XXI. Agroker Napra.
Hogy miért? Mert az is nyerő számnak ígérkezik…