fbpx

Franciaországi szakmai tanulmányút kecske- és juhtej feldolgozók számára. Már lehet regisztrálni!

Írta: Csomor Zsolt - 2018 október 03.

A NAK franciaországi tanulmányutat szervez kecske- és juhtej feldolgozásával foglalkozó tagjai számára. Az elméleti és gyakorlati előadások célja a termék-előállítás technológiai folyamatainak megismerése, ezáltal a hazai gyártók versenyképességének növelése.

A tanulmányút a franciaországi Haute Provence régió Carmejane-i tanüzemében lesz A 2018. október 15-től október 19-ig megrendezett tanulmányút során az elméleti és gyakorlati előadások a kecske- és juhtej alapanyagok előkészítésétől a végtermékek elkészítéséig adnak összefoglalást. A programban a savas alvasztású friss sajt, a kékpenészes sajt, valamint a nem hevített préselt félkemény sajt gyártási technológiájának megismerése is szerepel.

A technológiai ismeretek bővítése mellett a kamara célja az egyéni és családi állattartásból származó kecske- és juhtej feldolgozásának ösztönzése, piacképes termékek előállításának és piacra juttatásának elősegítése a franciaországi gyakorlati példák megismerése által. Ennek érdekében egy állattartó és sajtkészítő mezőgazdasági vállalkozás, valamint helyi sajtkészítők szövetkeződésének eredményeként létrehozott értékesítési pont megtekintése is része a programnak.

A képzés francia nyelvű, de a NAK biztosítja a szakfordítást. Az utazás kisbusszal történik. A szállás a program ideje alatt a Carmejane melletti Mallemoisson kisvárosban, szállodában lesz: az ellátás tartalmazza a félpanziós ellátást reggelivel és vacsorával, aminek költsége a résztvevőket terheli. A program részvételi díját a kamra biztosítja, ami tartalmazza a tanüzemi látogatás során a napi egyszeri ebédet.

A programon való részvétel – részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett – regisztrációhoz kötött! Az utazási és a szállásköltség (beleértve a félpanziós ellátást) valamint az oda- és visszaút étkezési költségei a résztvevőket terhelik, ami várhatóan nem haladja meg a 200 ezer forintot.

A tanulmányúton való részvételt 12 fő számára tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot.

A regisztrációs felület elérhető: https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/francia-kecske-juh-2018/

A teljes cikk megtekinthető: https://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/orszagos-hirek/97726-szakmai-tanulmanyutat-szervez-a-kamara-franciaorszagba

Összeállította:
Csomor Zsolt