fbpx

GRÉGOIRE-BESSON R6 váltvaforgató eke

Írta: - 2016 február 12.

„Nyugodtan mondhatom, hogy mára a Grégoire-Besson-ról alkotott tévhit, hogy „nehéz húzni” és „nem forgat jól” – ezzel a típussal eltűnik a ködben.”

– Lisz Péter, Grégoire-Besson termékmenedzser

Az Agritechnica-n mutatkozott be a Grégoire-Besson új eke sorozata, az R6. Az R6-ot az új függesztő szerkezettel ellátott Grégoire-Besson technológia jellemzi, mint például a 3-pont felfüggesztés, a szögbeállítás, a paralelogramma fej-váz kapcsolat, a független első fej-szabályozás és eke-kiegyenlítés.

Az R6 optimalizálja a vonó- és oldalirányú erőket az új kiegyenlítő lábelemeknek köszönhetően. Ez a technológia az új „Z” kialakítással kombinálva jobb kerékpozíciót eredményez, ezáltal optimalizálva terhelést.

Az eke konfigurációja nagyon rugalmas azért, hogy mindig illeszkedjen a terepviszonyokhoz: hidraulikus vagy nyírócsapos biztonsági eszköz, hidraulikus vagy mechanikus kerék-mélységállítás, ill. a kormánylemezek és előhántók széles választéka lehetséges. A következő években a sorozat kiegészül 5, 6 és 7 fejes ekékkel is. Mindenesetre az biztos, hogy az R6-tal egy új korszak kezdődik?

„Az R6 típus mindamellett, hogy a leginnovatívabb ekék közé tartozik, megőrizte az RW6 hidraulikus fogásszélesség állítású eke főbb jegyeit, váza erősebb, mint az R47 típusé, hiszen 140X140-es, az anyag vastagsága pedig 10-es. Ami a fordítóművet illeti, ez is egy új fejlesztés, a fordítócsap átmérőről nem is beszélve, ami az R7-es típus méretével megegyezik. A piac megköveteli, hogy szélesebb lóerő kategóriában tudjunk eszközt ajánlani, ezért is került az asztalra az RW6 „butított” verziója. Ami persze nem azt jelenti, hogy rosszabb, csak néhány kényelmi funkciót kivettek belőle, melyeket nem igényeltek minden esetben ügyfeleink. Az eke legnagyobb újdonsága mégis azonban a szántáselmunkáló, mondhatjuk, hogy az első mechanikus fogásszélesség-állítású eke a magyar piacon, melyet ráépített gyűrűs szántáselmunkálóval tudunk használni.”

– mondta Lisz Péter.

Termékfilm: