fbpx

Akár 40 ezer tálcás kapacitást is el tud érni

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 28.

A járvány ellenére 10%-kal növelheti éves bevételét a Gyulahús Kft., így stratégiájuknak megfelelően a nyereségüket visszaforgatták: csomagoló- és szeletelő gépek beszerzésével növelik a cég teljesítőképességét.

Az új gépeknek köszönhetően 40%-kal emeli meg a szeletelt árukapacitását a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft.

 

Gyulai kolbász
Gyulai kolbász (Fotó: Gyulahús Kft.)

 

Az új gépekkel jelentősen nő a cég kapacitása

Daka Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, három csomagoló- és egy szeletelő gépet szereztek be. Ezek együttes értéke meghaladja a 800 ezer eurót. Az így megnövekedett kapacitás meghaladja a 40 ezer tálcát, a korábbi 25-30 ezres napi teljesítménnyel szemben.

Megfigyelték, hogy jelentősen nőtt a fogyasztói kereslet a szeletelt áruk iránt. Az eszközbeszerzés ezért irányult erre a szegmensre.

A szárazáru üzem szeletelő műhelyében háromműszakos termelés zajlik, nem ritkán szombaton is megy a gyártás, hogy ki tudják elégíteni a keresletet.

Az új gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is, a papír alapú csomagoló anyagokat is tudják kezelni.

 

Gyulai kolbász
Szarvaskolbász a füstölőbe (Fotó: Gyulahús Kft.)

 

A járvány ellenére sikerült az árbevételt növelni, bár az év folyamán hullámzott a piac

Daka Zsolt szerint megközelítőleg 10%-kal tudják növelni nettó árbevételüket a 2019-es évhez képest. Ezt az évet várhatóan 7,5 milliárd forintos a bevétellel zárják, elsősorban a belföldi piacok bővülésének köszönhetően.

A koronavírus-járvány első hullámában az exportértékesítés szinte leállt, ez a jellemző több viszonylatban kitartott az év végéig, főleg a brit piacok kapcsán. A többi exportpiacon nyáron visszaállt az értékesítés.

A járvány első hulláma alatt voltak kiugróan erős értékesítési napok; a jelenlegi időszakban nem érezhető ilyen hektikus mozgás. Megállapítható, hogy belföldön erősödött az érdeklődés a Gyulahús termékei iránt.

 

Gyulai kolbász
Szeletelt és finom (Fotó: Gyulahús Kft.)

 

Görgényi Ernő polgármester elmondta, a cégnél folytatják a korábban elkezdett stratégiát, miszerint a nyereséget fejlesztésekre fordítják.

Forrás: MTI