fbpx

HARDI újdonságok az AGROmashEXPO-n

Írta: - 2015 január 30.

A dán piacvezető permetezési specialista a HARDI impozáns standon mutatja be újdonságait a legrangosabb hazai kiállításon.

Hardival NAVIGATOR – Az egyértelmű választás

Az egyik legnépszerűbb hazai HARDI termék a NAVIGATOR vontatott szántóföldi permetezőgép a tavaszi szezon egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező permetezőgépe. A 3000 liter tartálytérfogatú gép kiemelkedik kategóriájából a forradalmi Dynamic Fluid4 szabályzó rendszernek köszönhetően.


A DynamicFluid4 rendszer

A DynamicFluid4 egy négy szenzor jelével dolgozó, nyomás alapú folyadékrendszer, amely az átfolyás és a sebesség jel mellett figyeli a kardán fordulatváltozást, valamint a rendszer nyomás mértékét. A rendszerbe beépítésre került egy nagy kopásállóságú kerámia tárcsás nyomásszabályzó szelep. A szelep szabályzási tartománya 0-500 l/min. A rendszer felhasználja még a szakaszoló motoroktól érkező visszajelzést is automata szakaszolásnál. A beérkező adatok a jeladóktól másodpercenként 20-szor kerülnek feldolgozásra, ami lehetővé teszi, hogy már a szórás megkezdése előtt a kerámia tárcsák a megfelelő pozícióban álljanak, és már a permetezés megkezdésének pillanatában a permetezőgép a megfelelő dózist juttassa ki.

Az új szoftvernek köszönhetően a rendszer a szórás megkezdésétől szabályoz, és a reakcióideje 7-szer gyorsabb az ISO/EN szabványban meghatározott szabályzási értéknél. A reakció idő jelentősége táblavégi fordulónál érzékelhető a legjobban a kigyorsítási szakaszban, ahol a sebesség rövid időn belül akár a duplájára emelkedhet az új fokozatmentes váltós erőgépeknek köszönhetően. A DynamicFluid4-nak ez nem jelent problémát, ugyanis az algoritmus a táblavégi forduló közben is feldolgozza a kardánszenzor, a sebességszenzor, valamint a nyomásszenzor adatait, és a szórás bekapcsolásakor már azonnal a megfelelő nyomásértéken permetezünk. Ugyanez történik automata szakaszolás esetén is, amikor a szakaszok hirtelen kapcsolnak akár le vagy akár vissza szabálytalan tábla esetén.

Az új, nagy sikerű nyomásalapú rendszer olyan gyorsaságot és precíziót biztosít, amely tervezhető megtakarítást tesz lehetővé egy hagyományos, folyadékrendszerű permetezőgéppel szemben.

A legnagyobb vontatott HARDI permetezőgép

A magyarországi művelési technológiák változását mutatja, hogy folyamatosan nő a nagyobb teljesítményű gépek utáni kereslet. A HARDI standján először jelenik meg Magyarországon egy 7000 liter tartály térfogatú vontatott gép. A HARDI COMMANDER 7000 egy 30 méteres légzsákos szórókerettel szerelve, hatékony, nagy teljesítményű növényvédelmet biztosít.

A dán gyártó teljes kínálatát bemutatva a legkisebb vontatott RANGER permetezőgéptől a nagy hasmagasságú ALPHA önjáró permetezőgépig a teljes kínálattal várja az érdeklődőket az idei évben.