fbpx

A hatékonyság jegyében – az okos mindenes traktor

Írta: - 2023 október 05. -Hirdetés

A mezőgazdaság előtt álló kihívások egyre nagyobbá válnak. Nehéz időkben pedig csak egyetlen dolog segíthet, egy új gondolkodásmód: az alternatív lehetőségek mérlegelése és az okos döntéshozás. A traktorvásárlásánál ez – a külsőségeken túllépve – a hatékonyság melletti döntést jelenti. Egy olyan traktor kell a gazdának, amely folyamatos terhelés alatt is a legjobban képes elvégezni a nehéz munkát, és mindezt elfogadható áron. Ennek pedig neve is van, ez a Kubota M6 111 Utility.

Kubota traktor
Folyamatos terhelés alatt is a legjobban végezheti el vele a nehéz munkát és mindezt költséghatékonyan (fotó: Kubota)

Miért kedveltek a Kubota M6 traktorjai?

Mind a rövid, mind a hosszú tengelytávú változatok kimagasló teljesítményt nyújtanak. A Kubota ismét bizonyítja innovatív előnyét a dízel motorok terén az M6111 Utility szériával. Az M6-111 U modern, 4 hengeres V3800-as motorral van felszerelve. A motor könnyedén megfelel a szigorú Stage V emissziós szabványnak. A közös nyomócsöves befecskendezés, dízel oxidációs katalizátor (DOC), dízel részecskeszűrő (DPF), SCR katalizátor és a hamutisztítás jelző zseniális kombinációja teszi ezt lehetővé.

Ez nem csak a környezet számára, hanem a használónak is sok szempontból előnyös a nagyobb hatékonyság, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és alacsonyabb motorzaj révén. És persze a bizonyított Kubota megbízhatóság sem maradhat ki. Plusz egy fontos dolog: a V3800-as motorban a DPF tisztítási intervalluma 6000 üzemórára nőtt, ami azt mutatja, mennyire könnyű is a traktort karbantartani.

Kubota traktor
Ideális körülményeket biztosít a sofőr számára is a hosszú munkanapokon (fotó: Kubota)

Bármilyen munkaeszközt maximális hatékonysággal kezel

Ha nagyon nehéz munkaeszközök emeléséről van szó, az M6111 Utility megmutatja valóban mire képes: a nagyméretű külső hidraulikus munkahengereknek köszönhetően a III. kategóriás 3 pontos felfüggesztés emelőereje 5000 kg az M6-111 U modelleknél. Modelltől függően a hidraulika szivattyú teljesítménye 71 l/perc vagy 77 l/perc. Ennek köszönhetően bármilyen munkaeszközt maximális hatékonysággal kezelhető.

Az M6111 Utility fülkéje megegyezik az M7 széria vonzó kialakításával, igaz más felszereltséggel. A szélesre nyíló ajtóknak köszönhetően mindkét irányból kényelmesen beszállhat a fülkébe. A tágas térnek és a légrugós luxus vezetőülésnek hála pedig azonnal otthon érzi magát a vezető. A fülkében a vezető ülés mellett egy kényelmes utasülés is található.
Minden vezérlőelem elhelyezése ideális, így könnyű a munkára koncentrálni.
A klímaberendezéssel ellátott fülke zajszintje is kellemesen alacsony. Az M6111 Utility így biztosít ideális körülményeket a hosszú munkanapokhoz a kiváló munkaminőséghez.
És ha már munkaminőség: Az M6111 Utility remek körbeláthatósága szintén fontos szerepet játszik. A 4 oszlopos fülke nagy felületű tükröződésmentes üveggel van felszerelve. Az összes rögzítési hely akadálytalan kilátása biztosítja, hogy egyetlen akadály se kerülje el a vezető figyelmét.

A késői munkát négy alap fényszóró és négy opcionális, erős, LED munkalámpa segíti a fülke tetején.

Kubota traktor
A maximális kormányozhatóság és megbízhatóság jellemezi ezt a modellt (fotó: Kubota)

A legszűkebb helyeken is magabiztosan manőverezhet ezzel a modellel

Az M6111 Utility egyedülállóan szűk fordulási sugarát tovább fokozza a kúpos meghajtású első tengelye – a Kubota egy másik egyedülálló előnye. A hihetetlen, 55°-os kormányzási szögnek köszönhetően a legszűkebb helyeken is magabiztosan manőverezhet. Ha már az előnyökről beszélünk: A kúpfogaskerekes hajtásnak köszönhetően az M6111 Utility nagyobb hasmagassággal rendelkezik, mint az univerzális csuklós első tengelyes traktorok. Ez azt jelenti, hogy behajthat az olyan magas termésbe, ahol a többi traktornak már vissza kell fordulnia.

Az M6111 Utility kiemelkedő újítása a kétkerekű kanyarodási funkció. Ez a funkció az első tengelyen lévő érzékelők segítségével automatikusan kikapcsolja a négykerék-hajtást kanyarodáskor, ezáltal biztosítja az optimális fordulási sugarat, valamint a gumiabroncsok maximális védelmét. A hosszú tengelytávú változatoknál az első tengely 110 mm-rel hosszabb lett. Ez a traktor fordulási tulajdonságait is javítja.

A Kubota eredeti első tengelye kettős fogaskerékkel biztosítja a maximális kormányozhatóságot és megbízhatóságot. Opcióként minden M6111 Utility modell felszerelhető rugózott első tengellyel az optimális tapadásért és kényelemért. Ez a befektetés igazán megéri, hiszen nemcsak kényelmesebb vezetést és nagyobb biztonságot ad, de javítja a traktor tapadását is.

Kubota traktor
Differenciát vetés vagy tápanyagkijuttatás – ezt már opcionálisan tudja a mai modern gépkapcsolat (fotó: Kubota)

Időt és pénzt takaríthat meg precíziós eszközzel

Az M6111 Utility utólagosan is felszerelhető ISOBUS felszereléssel, így bármely piacon levő ISOBUS eszközt használhatja.

És ami még nagyon fontos: A Kubota Care kiiktat egy potenciális aggodalmat a gazdálkodásból. Ez a szolgáltatáscsomag maximális biztonságot kínál az üzemeltetés és a költségek terén, valamint teljeskörű védelmet szokványos garanciális kötelezettségeken túl. A Kubota Care teljeskörű garanciát biztosít 5 évre vagy 3000 üzemórára (amelyik korábban bekövetkezik). egy széleskörű garanciakiterjesztés, amely minden olyan alkatrészt fedez, amelyeket a szerződéses garancia is fedezne. Ha pedig garanciális javításra van szükség, természetesen önrész (vagyis többletdíj) nem kerül felszámításra!

Bővebb információért keressen bennünket elérhetőségeinken:

H-2118 Dány, Zöld u. 20.
E-mail: [email protected]