fbpx

Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?

Írta: Csomor Zsolt - 2018 november 30.

Szilárd, tudományos alapokon nyugvó, s időben meghozott döntések szükségesek az éghajlatváltozás káros következményeinek mérsékeléséhez.

Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tájékoztatás és tájékozottság növelésére, jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?” című konferencián.

A helyettes államtitkár szerint a környezetügy átfogó felelőssége, hogy tudatosan lépjen fel a környezeti értékek fenntartása érdekében, és hatékonyan közreműködjön a környezeti szemléletformálásban, adta hírül az AM Sajtóiroda.

A hazai környezetpolitika egyik alapvető célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése, illetve fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe. A magyarországi éghajlat megfigyelt és várható változásai alapvetően befolyásolják a kiemelten fontos természeti erőforrásokat.

A helyettes államtitkár arra is kitért, hogy továbbfejlesztendők a klímaváltozással – az azt kiváltó folyamatokkal és hatásokkal – kapcsolatos hazai kutatások. Annak érdekében, hogy az éghajlatváltozás káros következményeit mérsékeljük, és a pozitív hatásokra felkészüljünk, szilárd, tudományos alapokon nyugvó, időben meghozott döntések szükségesek.

Összeállította: Csomor Zsolt