fbpx

Horsch LEEB AX

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 20.

A növényvédelem egyre érdekesebb lesz! Azt mindenki tapasztalja, hogy a növényvédő szerek portfóliója egyre kisebb. Ez azt jelenti, hogy a megmaradt szerekkel úgy kell sáfárkodni, hogy minél tovább tudjuk őket hatékonyan használni. Az összevissza permetezés a szűk vetésforgóval párosítva hamar kiválthatja a rezisztenciát, és akkor elég nagy gonddal állunk majd szembe!

A Horsch és a LEEB mindig arra törekedett, hogy egészséges legyen a talaj és a környezet. Ezért is találhatóak meg a Horsch gépek között a mulcsos és direktvetési technológia eszközei. A LEEB szórókeret-vezérlés azt eredményezi, hogy a megszokotthoz viszonyítva óriási az elsodródás csökkentése!

A LEEB AX egy olyan növényvédő szerkezet, amelynél közel 50%kal kisebb az elsodródás ahhoz viszonyítva, mintha egy hagyományos permetezővel 70-100 cm között húznánk a szórókeretet az állomány felett.

Hogy lehetséges ez?

A saját légcsatornában elvégzett kísérletek bebizonyították, hogy minél közelebb vagyunk a célfelülethez, annál kisebb az elsodródás. Közel menni a célfelülethez és ott a szórókeretet bármilyen körülmény mellett meg is tartani, nem egyszerű dolog. A LEEB-nek sikerült olyan szórókeret-vezérlést kifejlesztenie, amely nagyon gyorsan reagál a megváltozott körülményekre, és ezáltal mindig közel tudja tartani a keretet az állományhoz.


Közel az állományhoz


BoomControllPRO – a domborzat tökéletes lekövetése


Minél közelebb az állományhoz, annál nagyobb a hatásfok!


Könnyen vontatható és könnyen kezelhető

Mi az elsodródás?

Mindenki látott már olyat, hogy a permetező mögött egy ködfelhő lebeg. Ebben a cseppek már olyan kicsik, hogy úsznak a levegőben. Csak akkor kerülnek a növényre, ha olyan az időjárás, hogy a szél nem fújja el azokat, és az esés közben nem párolognak el. Ha melegben, alacsony páratartalom mellett permetezünk, akkor sokszor akár az 50%-os is lehet a veszteség! – és még így is hat a szer. Az idei száraz tavaszban nem volt akkora szükség a növényvédelemre, érdekes, hogy az enyhe tél ellenére sem volt sok betelepülés a repcébe sem. A csapadék hiányában a gombabetegségek sem jöttek olyan erősen, ennek „kiegyensúlyozásaképpen” jött a koronavírus. A LEEB AX, LT, GS vontatott permetezőkkel lehetőséget kapunk, egy még jobb és gazdaságosabb növényvédelem eléréséhez! Azáltal, hogy csökkentjük az elsodródást/veszteséget, csökkentjük a rezisztencia kialakulásának a lehetőségét, megnövekedett hatásfokú lesz a növényvédelem, egészségesebb az állomány, esetleg nagyobb termés, és mindezek mellett a környezetet is védjük!

Válasszuk a LEEB-et, a modern, megbízható, környezetkímélő és gazdaságos növényvédelemért!

Szász Zoltán
30-7430302