fbpx

Huszadszor rendezik meg a Pápai Agrárexpót

Írta: - 2016 február 22.

A város támogatása mellett ez évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lesz a Pápai Agrárexpó fő szervezője. A huszadik alkalommal megrendezett kiállítást május 27-29. között tartják.

Nyugat-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági kiállításává nőtte ki magát a Pápai Agrárexpó, amelyet idén immár huszadik alkalommal tartanak meg. A jubiláló rendezvény fő szervezője ez évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) lesz, jelentette be sajtótájékoztató keretében Áldozó Tamás polgármester. Azonban rögtön hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a város kivonul az expó mögül. Fő támogatóként továbbra is ott áll a rendezvény mögött, biztosítja a helyszínt és a körülményeket. Az expó a város meghatározó eseménye – hangsúlyozta Áldozó Tamás polgármester.

A Pápai Agrárexpónak komoly múltja van, a jelene és a jövője is biztosított, hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A vásár látogatóinak a száma meghaladja a tízezret, ezt az érdeklődést a május 27-29. közötti rendezvényen is szeretnék tartani. A kiállításra várják a szakmát és a családi, a kulturális programok iránt érdeklődőket egyaránt.

Az elnök jelezte, az expó megtalálta helyét a szakmai rendezvénynaptárban. A komoly múlttal bíró eseményen mindig kínálnak valami újat. Idén azt szeretnék kidomborítani, hogy a gazdák Pápán partnereket találhatnak, és itt mindig friss információkat szerezhetnek. Tavaly szántóföldi gépbemutatóval készültek, aminek olyan nagy volt a visszhangja, hogy idén nagyobb területen és nagyobb volumenben szervezik meg. A tavalyi bemutató után üzletkötésekre is sor került, ami azt bizonyítja, hogy a rendezvény nem önmagáért van.

Győrffy Balázs arról szintén beszélt, hogy az expó területén a korábban megszokottal ellentétben idén szombaton tartják a megyei vadásznapot, a vasárnap pedig a horgászoké, valamint – gyermeknap lévén – a gyermekeké lesz.

Radovits Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke kifejtette, a kamara dolga, hogy szakmai tartalommal töltse meg az ünnepnapokat. Igenis legyen ünnep a Pápai Agrárexpó! Idén hangsúlyosabb kiállítói, látogatói megjelenésre törekszenek. Indul a pályázati dömping; a gépforgalmazók, a gyártók érdekeltek abban, hogy megmutassák magukat, hiszen a látogatóknak szükségük van gépekre. A megyei elnök jelezte, az expó nem lesz híján a szakmai programoknak: konferenciát, előadásokat, gépszemlét, traktoros ügyességi versenyt, old timer gépbemutatót, állatkiállítást, állatbírálatot, állatvásárt egyaránt szerveznek.

Lesznek lovas programok, malacfogó verseny, gasztrofalu, és a sikeres helyi termelői piacot is megtartják. Az expó kísérőrendezvényeként ismét megrendezik a megyei borok versenyét, a nyertes italokat Veszprémben bemutatják.

(Napló)