fbpx

Idén egy 67 éves magyar veterán motorfűrész is beindul Sopronban

Írta: - 2015 szeptember 03.

A tavalyinál is több veterán motorfűrésszel, köztük igazi ritkaságokkal várja a látogatókat a II. Erdő-Mező Veterán Motorfűrész Kiállítás és Találkozó a szeptember 3. és 5. között zajló innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat területén, az MKB Arénában.

„A tavalyi nagy siker után úgy gondoltuk, hogy 2015-ben is megrendezzük a hazánkban egyedülálló kiállításunkat, amelyet első sorban olvasóink és a Fűrész Mánia csapata segítségével tudunk idén még színesebbé és érdekesebbé tenni. Igazi különlegességek, kuriózumok lesznek majd az Erdő-Mező standján, többek között egy olyan magyar, 1948-as gyártmányú kétemberes gép, amelyből tudomásunk szerint mindössze tíz darabot gyártottak, mára három maradt belőle, és ez az egyetlen, amely működőképes is. A rendezvény idején álló helyzetben bármikor, működés közben pedig szombaton, szeptember 5-én, 13 órakor lehet majd megcsodálni. De a legkülönbözőbb típusok és márkák mellett jónéhány veterán STIHL motorfűrész is helyet kap a soproni MKB Aréna egyik sarkában” – mondta el Gribek Dániel, a főszervező Erdő-Mező Online és Magazin erdészeti hírportál főszerkesztője. Hozzátette: a honlapra a rendezvény ideje alatt természetesen az összes kiállított gép felkerül majd fotóval, és a fontosabb adatokkal.

A kiállításon már biztos, hogy több gép kap helyet, mint 2014-ben, pedig akkor is 50 fölött volt a bemutatott láncfűrészek száma. Mivel többet is működőképessé tettek a tulajdonosok, így olyan különleges bemutató is várja az érdeklődőket, amelyen számos veterán motorfűrész vágja majd a rönköket a szabad területen szeptember 5-én, 13 órától.

Az Erdő-Mező azonban számos más programmal is várja azokat, akiket az innoLignum Sopron vásár ideje alatt a II. Erdő-Mező Veterán Motorfűrész Kiállítás és Találkozó is érdekel. Minden nap amatőr veterán fűrész lánccserélő verseny várja a legbátrabb látogatókat, és szavazni is lehet a legszebb gépre. Mindezek mellett az Erdő-Mező standján egy nyereményjáték részeként OSRAM LED lámpákat is lehet nyerni terepjáróra, erdészeti gépekre.

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat 2015-ben rekord nagyságú kiállítási területen, minden eddiginél több, 70 feletti kiállítói létszámmal várja az erdészet és a faipar iránt érdeklődő szakmai látogatókat.