fbpx

Új utánfutó henger mátrix abroncsprofillal

Írta: - 2015 szeptember 07.

A sávosan tömörítő henger felhasználási lehetőségének bővítése érdekében az Amazone új változatot fejlesztett ki az új mátrix abroncsprofillal. Ennek a hengernek a különlegessége a mátrix abroncsok speciális hosszanti- és keresztirányú profilja. Míg a hosszanti profillal a talaj sávos visszatömörítését érjük el, addig a profil keskeny keresztirányú gerince gondoskodik a még több finom földről, mellyel optimális csírázási feltételeket biztosítunk.

A Certos TX nagyméretű kompakt tárcsás boronára vagy a Cenius TX mulcskultivátorra kapcsolva az új henger több előnyt is jelent. Az új profil és a 650 mm méretű abroncsátmérő kombinációja csökkenti a gördülőellenállást, és ezzel a vonóerőigényt a szántóföldi munka során. Az abroncsprofil erősebb kapcsolódása a talajjal a henger jobb ön(meg)hajtásához vezet.

Speciálisan a könnyű talajokon kedvezőbb a teherbíróképesség, és a jobb átfolyás. A nehezebb talajokon a mátrix abroncsprofil nedves feltételek mellett gondoskodik a jobb porhanyításról. A henger felszerelésének opciós lehetősége a pálcás borona.

Ennek az utánfutó hengernek a különlegessége a mátrix abroncsok speciális hosszanti- és keresztirányú profilja.