fbpx

Gaspardo Sirio/Campo vontatott permetező

Írta: - 2016 május 23.

SIRIO az ideális választás a kis méretű parcellákhoz: megfelelő autonómiával rendelkezik és kompakt. A családhoz tartozó 4 modell közül az alapmodell 1500 literes tartállyal rendelkezik: a súlyelosztáshoz optimális a tartály súlyát egy harmadik tengelyre terhelni, csökkentve ezzel a tömörítést. Ez a megoldás különösen hasznos a zöldségkertészetnél ahol különösen fontos a talajtömörítés megakadályozása.
A család minden tagját hidraulikus kocsis (függőleges) kompakt felfüggesztés jellemzi. 1000 mm mozgás a kisebb tartályoknál, 1400 mm a 2200 és 3200 literes típusoknál.
A függesztő hengerhez csatlakoztatott nitrogén-akkumulátor garantálja a szórókeret lengéscsillapítását. A különböző típusok között található kézi, elektromos vagy számítógépes vezérlésű (standard vagy ISOBUS-os). A légtömlőt az ALA500, 600 vagy 700 típusoknál 28

„ALA 600” keret

Az ALA 600-as kereten az utolsó szakaszok is külön oldalra csukhatóak, 24 m-es szélességig rendelhetők. Ez a keret ajánlott akkor amikor a területünkön sok akadály, vezeték nehezíti a vegyszerezést. A kereten hidraulikus biztosítás, dölésszög állítás, tri-jet fúvókák és 1400 mm-es magasságállítási lehetőség van.

m szélességig lehet telepíteni.

„ALA 500” keret

Ez a keret 15-22 m-es munkaszélességben elérhetőek, az utolsó szakaszok külön felfelé csukhatóak, segítve ezzel az akadályok kikerülését. A hidraulikus keretbiztosítás, dölésszög állítás, tri-jet fúvókák és 1400 mm-es magasságállítási lehetőség van

„ALA C” keret

Az ALA család alapfelszereltségű tagja. Összecsukáskor a tartály mellé csukódik, 16-18-es méretben rendelhető. Mivel a második szakasz felfelé csukódik, a területek szélén található akadályok kikerülhetőek. Az alapfelszereltség gyorscsatlakozós, egyes fúvókákkal érkezik.

„WORK U” keret

A Work U keret hidraulikusan csukható. Összecsukáskor a tartály mögé csukódik függőlegesen. Önbeállós és 1000 mm-es keretemelés lehetséges.

Központi kezelőegység

A központi kezelőegységen az gép összes funkcióját irányító kar megtalálható. A gép bal oldalán elhelyezett kezelőegységen minden könnyen átlátható, a premixer és a kézmosó is tartály is nagyon közel van, így a vegyszerezés előkészületei könnyedén elvégezhetőek.

Premixer

Az előkeverő nagy mértékben csökkenti a kémiai anyagokkal való érintkezést a kezelés előkészítő szakaszában, amikoris megkezdődik a termék hígitása és a folyadék a fő tartály felé folyik. A flakonmosó fúvóka a termék 100%-os felhasználását biztosítja, a flakonokban nem marad vissza semmilyen veszélyes szermaradvány. Egy blokkolórugóval ellátott apró paralelogramma segítségével a mixer megfelelő pozícióba hozható; később pedig visszahelyezhető közvetlenül a fő tartály mellé.

Forgófejes tartályöblítő fúfóka

A 360°-ban körbe forgó fúvóka és a tartály sima, szabályos felülete lehetővé teszik annak teljes, alapos kiöblítését anélkül, hogy a gépkezelőt a permetezőszerrel való érintkezés veszélyének kitenné. Ily módon az előző kezelések szermaradványai nem szennyezhetik vagy tehetik tönkre a következő kezelések hatékonyságát. Éppen ezért ez a nagyon fontos funkció mindegyik gép alaptartozéka. A leeresztő csap elhelyezése és a tartály különleges kiképzése segítik az átmosáshoz használt víz teljes leeresztését

Szűrők

A szűrőket könnyen be lehet azonosítani, könnyen hozzáférhetők és kivehetők a tisztításhoz.

DEVIOKIT

A Deviokit rendszer minden típus alaptartozéka: segítségével lehetővé válik a teljes permetezőrendszer átmosása anélkül, hogy a főtartályba mosóvíz kerülne és tartalmát ez hígitaná. A szántóföldi műveleteket így bármikor félbe lehet hagyni és újrakezdeni, anélkül, hogy bizonyos termékek esetében a szűrők vagy csövek eltömődésének veszélyétől kellene tartania.

AIR FLOW Légzsák (opció)

A légzsák növeli a gép kapacitását, mivel lehetővé teszi a munkát még 6-8 km/h-s szélben is. A permetlé elsodródását 90%-al csökkenti. A keletkezett turbulencia és légáramlat a növényzetet is fújja, ezáltal teret biztosít a vegyszernek, hogy a növényzet azon alsóbb részeit is elérhesse, amit normál esetben nem. Mindez azt is eredményezi, hogy a hektáronként kijuttatott vegyszer mennyisége csökkenthető, növelve ez által az egy menetben vegyszerezhető terület nagyságát, valamint a gazda számára megtakarítást jelent.
Az AIR FLOW légzsákot egy hidromotor hajtja, amivel a légsebességet 0-115 km/h között tudjuk állítani, alkalmazkodva a különböző körülményekhez.

http://zetorvas.hu/kinalatunk/item/31-gaspardo-sirio-campo-vontatott-szantofoldi-permetezo