fbpx

KUBOTA munkagépek – a sikerhez több kell egy erős traktornál

Írta: - 2023 augusztus 24. -Hirdetés

Magyarországon a Kubota elsősorban a professzionális mezőgazdasági és kompakt traktorjairól, valamint ipari és lakossági fűnyíróiról ismert. A Kubota munkagépek egy dologban biztosan hasonlítanak egymásra, ez a minőség és a megbízhatóság. Ezt igazolja az a tény is, hogy az országban a Kubota 5 év gyártói garanciát vállal traktorjaira.

Kubota gépkapcsolat
Minőség, megbízhatóság, 5 év garancia (fotó: Kubota)

Trendmeghatározó rendszer

Az eredményes mezőgazdasági munkához azonban nem elég csak egy erős traktor, ezért a Kubota összeállította a termékeket, teljesítményt és szolgáltatásokat magában foglaló, trendmeghatározó rendszert, melyet Kubota Gazdálkodási Megoldásoknak nevezett el – nagyteljesítményű gépekkel és intelligens funkciókkal felszerelt tartozékokkal, a termelékeny és sikeres munka érdekében.

A Kubota szortimentjében ezért a hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka is megtalálható. Műtrágyaszórók, ekék, vetőgépek, fűkaszák, bálázók, permetezők és még sok más, az eredményes gazdálkodáshoz szükséges gépek. Ezek a munkaeszközök is ugyanazzal az odafigyeléssel és precizitással készültek, mint a már jól ismert traktorok, így a minőség garantált.

Kubota gépkapcsolat
A hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka szerepel a kínálatban (fotó: Kubota)

A teljesség igénye nélkül mutatunk be pár gépet a Kubotától

A modern gazdálkodók számára az optimális műtrágyaszórás a pontos tápanyagmennyiség felhasználását és az átfedés elkerülését jelenti. A Kubota műtrágyaszórók garantálják a pontos kijuttatást, és sok éves gondtalan használatot biztosítanak. Emelett ISOBUS kompatibilisek, így könnyen kezelhetők az IsoMatch Tellus GO+ vagy PRO eszközökkel.

A Kubota tárcsás kaszák kialakítása biztosítja, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak minden szituációban. Válassza akár a hátul függesztett DM2032 fűkaszát, vagy a DM4032 frontkaszát, a megbízhatóságuknak és a tökéletes talajkövetésüknek köszönhetően arra koncentrálhat, ami igazán fontos: a munka elvégzésére a lehető legjobb eredménnyel. A modellek sokfélesége szinte bármilyen igényt képes lefedni. Egyedülálló masszív gerendellyel és tárcsánként 3 pengével rendelkeznek, ezen felül pedig alacsony a teljesítményigényük is. A hátul függesztett modellek Non-Stop BreakAway rendszerrel szereltek, amelyet úgy alkottak meg, hogy megvédje a gerendelyt az idegen tárgyaktól. Ha a kaszaegység akadályba ütközik a mezőn, akkor hátra és felfelé mozdul.

Kubota gépkapcsolat
A tárcsás kaszák kialakítása biztosítja, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak minden szituációban (fotó: Kubota)

A Kubotának átfogó CompactLine és ProLine rendterítő-sorozata van

Ezejet az olajfürdős hajtóműszekrény, az Optiset rugósvillás rögzítés, a Super-C fogak, az erős gerendely és a könnyű karbantartás tesz egyedivé. A magas minőségű rezgéscsillapítók biztosítják a kiváló talajkövetést és a rendterítő flotációját. Az azonos hosszúságú, szimmetrikus Super-C fogak hatékonyan veszik fel a terményt és alakítják anyagárammá, így az egyenlően terül el, miközben a nedves termény a száraz tetejére kerül.

A Kubota hajtott rendképzőinek olyan a kialakítása, hogy jól formált és tiszta rendeket készítsenek a precízió segítségével a rendképzés minden részén. A talajkövetési képesség fontos, hogy ne kerüljön föld a rendbe, különösen az egyenetlen talajfelszínen. Az új kormányzási geometria szűkebb fordulásokat tesz lehetővé a korábbi modelleknél, 90°-hoz közeli kormányszöggel. Ezen felül tandemtengelyes futóművel és modelltől függően hidraulikus magasságállítással vannak felszerelve.

A hasmagasság a forgóknál 500 mm fölött van. A Vario Modellekkel pedig egy nagy, vagy két kisebb rend kialakítása is lehetséges.

Kubota gépkapcsolat
Jól formált és tiszta rendeket készítenek a japán munkagépek (fotó: Kubota)

Tökéletes megoldás vetéshez bármely kultúrában

Minden precíziós vetési követelménynek megfelelő technológiát is kínál az összes vetési módszerhez a Kubota. A kukorica, répa, bab, napraforgó, stb vetéséhez tökéletes megoldást nyújt a PP1450V precíziós szemenkénti vetőgép, mely 6 soros teleszkópos gerendellyel és 2,70-4,80 méteres munkaszélességgel rendelkezik, valamint ISOBUS rendszerrel van felszerelve.

A GPS-szel, GEOCONTROL-lal és e-drive II-vel történő vetés egy jelentős lépés a precíziós gazdálkodás és költségmegtakarítás felé. Minden vetőelem automatikusan be- vagy kikapcsol, pont a megfelelő helyen, biztosítva ezzel, hogy ne legyenek átfedésben a sorok.

Kubota gépkapcsolat
Precíziós megoldásokkal segítik a költségmegtakarítást a korszerű, innovatív vetőgépek (fotó: Kubota)

A gyümölcsösök sem maradhatnak ki

A Kubota új axiál permetezői kimondottan szőlészetek és gyümölcsösök növényvédelmére készültek robusztus felépítéssel, nehéz terepen történő stabilitásra tervezett szerkezet. Polietilén tartály (8 mm) a kulcsterületeken megerősített (12 mm) kialakítással.

Az opcionális H3O rendszer nagy pontosságú kezeléseket végez, hogy akár 25%-kal csökkentse a rovarölő szerek használatát. Opcionális berendezések a modern technológiának megfelelően: permetező csatlakoztathatóság a GPS hez, gyors konfigurálás, beállítás, és munkaparancsok küldése. Kimagasló pontosság, vezérlés és figyelmeztetések valós időben, a permetezési adatok részletes megjelenítése és nyomon követhetősége.

Kubota gépkapcsolat
Az ültetvényekben otthonosan mozognak az új axiál permetezők, ugyanis célirányosan gyümölcsösökbe, szőlőbe lettek tervezve (fotó: Kubota)

A Kubota gépek magyarországi forgalmazója és szervizszolgáltatója a traktorokhoz és munkagépekhez hasonlóan a Két-KATA Kft.

Munkagépek értékesítése bizonyos modellek esetében készletről is.

Bővebb információért, illetve ajánlatért, kérjük, látogasson el a Két-KATA Kft. weboldalára vagy keressen bennünket elérhetőségeinken:

Két-KATA Kft.
20 Zöld utca, Dány, 2118 Hungary
Tel./Fax: 00 36 28 465-053
E-mail: [email protected]
Web: https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/