fbpx

KUBOTA M5002 Narrow traktorok, a szőlészetek és gyümölcsösök hatékony mindenesei

Írta: - 2023 július 06. -Hirdetés

A Kubota, M5001 szériájának sikerei után szintet lépett és megalkotta az M5002 szériát, mely kiváló megoldásokat nyújt a növénytermesztők igényeire. Ez az új széria specifikusan arra a célra lett kifejlesztve, hogy szőlőültetvényekben, gyümölcsösökben dolgozzon, valamint olyan helyeken, amelyek keskeny, alacsony profilú traktorok használatát igénylik.

Kubota a kertészetben
Az új széria ideális munkagép specifikumainak köszönhetően a szőlőültetvényekben és gyümölcsösökben (fotó: Kubota)

Az M5002 Narrow széria kiemelkedik a tömegből kiváló specifikációival, kényelmével, könnyű kezelhetőségével és nagy teljesítményével még az igazán nehéz munkakörülmények között is.

Ez az új traktor széria 4 hengeres Kubota motorokkal van felszerelve, melyek megfelelnek az Európai Stage V károsanyag-kibocsátási szabványoknak, és öt motorteljesítmény-szinttel rendelkeznek 74 és 115 lóerő között. A traktorok biztosítják a szükséges teljesítményt minden termőföldi, udvari és szállítási munkához.

Az üzemanyagtartály lenyűgöző, 76 literes űrtartalma ideális a hosszú munkaórákhoz anélkül, hogy meg kellene állni tankolni.

Melyek azok a területek, ahol a Kubota M5002 Narrow-k különleges minőséget képviselnek?

Maximális teljesítményre optimalizálva

Az M5002N széria két különböző motorháztető kialakítással rendelkezik. A fülkés változat kiváló választás a szőlőültetvényekhez, remek kilátással az első tengelyre. A ROPS változat speciális alacsony profilú kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy szűk területeken is hatékonyan dolgozzon.

Az M5002N motorházteteje alatt valódi csúcstechnológia rejtőzik. Pontosabban, az SCR rendszer, a dízel részecskeszűrő (DPF) és a dízel oxidációs katalizátor (DOC) kombinációja tökéletesíti az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mennyiségét, miközben csökkenti a karbantartási költségeket is.

Kubota M5002N széria fülkés és ROPS változata
A fülkés változat a szőlőültetvényekhez ajánlott, a ROPS változattal pedig szűk helyeken is hatékony munkavégzés lehetséges (fotó: Kubota)

Alacsonyabb fogyasztás és karbantartási költségek

Megduplázódott a tisztítási intervallum, ami így már akár 6000 óra is lehet, ezáltal felére csökkent a karbantartásra fordítandó idő.

Hengerenként négy szelep és a központi közvetlen befecskendező rendszer (E-CDIS) optimalizálja a keringetési szintet az ideális üzemanyag-levegő keverék létrehozásához. Ez alacsony fogyasztást és minimális zajszintet eredményez a nagy teljesítmény és tisztább károsanyag-kibocsátás mellett.

Az M5002N karbantartása gyors és egyszerű. Az egyrészes motorháztetőnek köszönhetően minden karbantartási pont könnyen elérhető, és nincs szükség semmilyen szerszámra.

Nagy hűtőrács biztosítja a levegő bejutását a radiátorba, amelyet egy könnyen tisztítható védőburok óv a szalmával való szennyeződéstől. Az eredmény az optimális hűtési teljesítmény.

A Kubota M5002 Narrow széria kétféle sebességváltóval is elérhető

Az egyik 18 előre-, és 18 hátramenettel rendelkezik, a másik pedig a még sokoldalúbb és még kényelmesebb Dual Speed sebességváltó, amellyel egy gombnyomással megduplázhatja az egyes fokozatokat, így elérve 36 előre-, és 36 hátramenetet. Mindkét opció fel van szerelve elektrohidraulikus váltókarral és bi-speed kanyarodási funkcióval.

A kúpkerekes hajtóművel ellátott első tengely és a lenyűgöző 55°-os kormányzási szög egyedülálló kormányozhatósággal ruházza fel az M5002N-t. Ez teszi a traktort ideálissá szűk helyeken végzett munkákhoz.

A nehéz súlyok könnyed és biztonságos emelése érdekében az új Kubota M5002 Narrow széria erőteljes hidraulikus rendszerrel lett felszerelve, mely akár 69 l/perc kapacitást is képes biztosítani, ami elengedhetetlen a hatékonyság és a teljesítmény növeléséhez. Sőt, a II. kategóriás hárompontos vonószerkezetének köszönhetően az M5002 Narrow széria akár 2300 kg-os terheket is képes felemelni.

A Kubota M5002 Narrow széria hidraulika rendszere két független áramlásszabályozású hidraulika szeleppel rendelkezik alapfelszereltségként. Ez akár hét hidraulikus szelepre is bővíthető elöl és hátul (négy mechanikus, valamint három elektrohidraulikus). Ez lehetővé teszi több feladat egyidejű elvégzését az első, középső és hátsó munkagépekkel.

Sorok között, például gyümölcsösökben vagy szőlőültetvényekben végzett munka során a mozgékonyság és kormányozhatóság a jó traktor ismertetője. Az M5002 Narrow széria kiváló manőverezőképessége, stabilitása és biztonságossága – az első tengely kéthengeres hidraulikus felfüggesztésének köszönhetően – ezeknél a növényeknél az első számú választássá teszi. A széria újdonságai közé tartozik az első tengely felfüggesztése, amely különböző üzemmódokban állítható a gazda preferenciáinak és igényeinek megfelelően. Ez könnyedén végrehajtható két egyedi gombbal.

A legjobb beállítás kiválasztása minden szituációban hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi mind a szántóföldi munkát, mind a közúti közlekedést, miközben csökkenti a traktor alkatrészeinek mechanikai igénybevételét. A másik gomb számos tényező, például az első tengely terhelése, a traktor sebessége és a talajviszonyok alapján állítja be a felfüggesztés lengéscsillapítását.

Kubota fülke belülről
Tágas és síkpadlós vezetőfülke kiváló kilátással minden irányba (fotó: Kubota)

Kényelmes és tágas fülke minden irányba remek kilátással

A földeken töltött hosszú munkanapokat szem előtt tartva a Kubota egy tágas, síkpadlós vezetőfülkét tervezett, kiváló kilátással minden irányba. Ezen felül a fülke elrendezése is optimális, a kezelőszervek kényelmesen elérhetők, így kellemes, produktív munkavégzést és teljes koncentrációt tesz lehetővé, bármi legyen is az éppen aktuális feladat.

Biztonságot nyújt

A vezetőfülke felszerelhető CAT IV szűrőkészlettel az UNI EN 15695-1:2018 szabványnak megfelelően. A nagyteljesítményű fülkeszellőztető rendszer tanúsított aktívszén-szűrőjével megbízható védelmet nyújt a növényvédő szerek ellen, amelyeket gyakran gyümölcs- és szőlőültetvények kezelésére használnak.

Kubota az almásban
A kezelő biztonságát, egészségét szolgálja a szabványoknak megfelelő szűrőkészlettel szerelt vezetőfülke (fotó: Kubota)

5 év gyári garancia a nyugodt munkavégzésért

A Kubota 5 év vagy 3000 üzemóra garanciát vállal a M5002N gépeire is. Ez biztonságot jelent a munkavégzésben és a vásárlás döntésénél egyaránt.

Kubota Care logo

A Kubota mai piaci jelenlétében és a globálisan ismert, precíz technológiájában nagy szerepet játszik a megalapításától számított történelme.

A hosszú idő alatt mindig kiemelt szerepet játszott, hogy a termékeket szívvel és lélekkel készítsék, és tisztában legyenek azzal, milyen értékeket szeretnének képviselni.

A Kubota traktorok ezt az elkötelezettséget hordozzák a gazdák, a fejlődés, a minőség elvárásainak megfelelően.

Az új KUBOTA M5002 Narrow traktorok elérhetőek készletről a Két-KATA Kft-nél, a Kubota magyarországi forgalmazóinál.

Amennyiben több információt szeretne erről a kiváló termékről, kattintson oldalunkra, vagy keresse szakértőinket az alábbi elérhetőségeinken.