fbpx

Kubota M5112 – Az okos, rámenős

Írta: - 2023 április 13. -Hirdetés

A Kubota M5002 kategóriájában az okos, rámenős – egy rendkívül jól kormányozható professzionális traktor, amely bizonyítja, hogy az igazi kiválóság belülről fakad. Erőteljes motor, kiváló váltó, nagy hasmagasság és kivételesen egyszerű irányítás jellemzi.

Az olyan traktorokat, mint a Kubota M5-112, olyan feladatokra tervezték, amelyek egyszerre igénylik a kiváló kormányozhatóságot és TLT-hajtású eszközök kezelését.

Kubota munka közben
A szántóföldi és legelős gazdaságoktól a zöldségtermesztőkig mindent területen jól teljesít (fotó: Kubota)

Erős, megbízható, tiszta és csendes

Az M5112 modellben lévő 115 LE (ECE R 120), V3800 négyhengeres motor egyszerre hatékony és kimagasló teljesítményt nyújt. A magas nyomású rendszer optimalizálja az égést, hosszú élettartamot és csendes motort eredményezve. A 105 literes dízeltartály és a 12,3 literes AdBlue® tartálynak köszönhetően pedig a leghosszabb munkanapokon is megállás nélkül dolgozik.

Az M5002 felhasználóbarát váltója a fokozatok közötti váltást könnyűvé és kényelmessé teszi. 36 előremeneti és 36 hátrameneti fokozatával az M5-112 sebességváltói a szántóföldi és legelős gazdaságok igényeitől a zöldségtermesztők elvárásaiig mindennek megfelelnek. A teljesen szinkronizált dual speed áttétel egyetlen nyomógombbal biztosítja a mindennapi munkához szükséges teljesítményt és hatásfokot.

A széria modelljei könnyedén emelnek nagy súlyokat is, ahol erre szükség van. Az M5112 hidraulikája rendkívül erőteljes és gyorsan reagál. Az emelési kapacitást könnyen karbantartható külső hidraulikus munkahengerek növelik. A berendezés két szabályozószelepet és egy további, áramlásszabályozóval felszerelt, hidraulikus szelepet foglal magába.

Kubota, csatlakoztatási lehetőségek
Az M5-112 jól felszerelt, széles csatlakoztatási lehetőségekkel bír (fotó: Kubota)

A Kubota M5112 Ultra Grand Cab II fülkéje sokkal több helyet kínál, mint amit a legtöbb traktortól várna az ember ebben a teljesítménykategóriában. Kényelmes, és nem csupán egyedi tágasságérzetet kínál, hanem kellemes belső környezetet és kiváló panorámakilátást is biztosít.

Az alap légkondicionáló és fűtőrendszer az ülés alatt helyezkedik el, hogy minden igénynek megfeleljen. Az ívelt üveg és a kormányoszlopon okosan elhelyezett levegőbefúvók optimálisan keringtetik a levegőt a fülkében, így nincs huzatérzet. A fülke légrugós ülése szintén a kényelem magas szintjét biztosítja.

Kubota, fülke
A fülke úgy lett kialakítva, hogy kiváló panorámakilátást biztosít a munkakörnyezetre (fotó: Kubota)

Nagyon kevés fülke van ebben a kategóriában, amely ilyen kiváló rálátást biztosít a munkagépekre és a közvetlen munkakörnyezetre. A Kubota ívelt üveggel szerelte fel a fülkét. Ez nem csupán a tükröződést csökkenti, de az üveg,  a tágasság érzetét kelti és lenyűgöző kilátást biztosít minden irányba. A hatalmas üvegfelületek, keskeny fülkemerevítők és az elegáns ferde motorháztető mind hozzájárulnak ehhez, mint ahogy a fülke oldalán elhelyezett kipufogócső is.  Az üvegajtóknak köszönhetően az elülső munkaterületre is jó rálátás nyílik.

Kényelmes hely van egy utas számára is, amelyet egy opcionális ülés biztosít. Ha nincs szükség rá, akkor egyszerűen lehajtható, hogy több legyen a hely.

Kubota munka közben
Ez a munkagép állattartó telepeken is hasznos segítőtárs (fotó: Kubota)

A kormányozhatóság szempontjából a Kubota M5002 saját kategóriát alkot. A traktor jól szerepel vonóerő és hasmagasság szempontjából is. Az első tengely kúpkerekes meghajtása rendkívül jól kormányozhatóvá teszi az M5002-t, amely egy fantasztikus, 55°-os kormányzási szöget biztosít. Ez teszi alkalmassá a traktort a szűk helyen végzett munkára. A nagy hasmagasságának köszönhetően finomabban bánik az érzékeny növényekkel, amikor áthalad felettük.

Az M5002 felszerelhető precíziós megoldások kiegészítő csomagjával akár utólag is. Így ISOBUS traktorrá válhat, amellyel a piacon kínált bármilyen ISOBUS eszközt vagy gépet korlátozások nélkül használhat. A Kubota terminálokban megtalálható GEOCONTROL funkció a GNSS vevőkkel együtt lehetővé teszi a szakaszvezérlés használatát és a változó dózis funkciót. Ezeket a funkciókat az olyan ISOBUS munkagépekkel lehet használni, mint például a precíziós vetőgépek, műtrágyaszórók vagy permetezők.

Kubota Care banner

A Kubota megkönnyíti az életét, és a Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan biztonságosan működik , mint az első napon.  A Kubota Care egy széleskörű gyári garanciakiterjesztés, mely megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett. A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 3000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát (amelyik korábban bekövetkezik).

A készleten levő modellek 2+1 körös légfékkel és frontsúllyal szereltek.
Több információ a termékről

Részletekért, bővebb információért keresse szakértő kollégáinkat!