fbpx

Változások lesznek a LEMKEN termékválasztékában, különösen a permetezők terén

Írta: Sándor Ildikó - 2020 június 10.

A hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártása 2020 végével megszűnik, ezentúl a mechanikai gyomirtás és a szelektív növényvédelem lép előtérbe – tudtuk meg a LEMKEN legfrissebb közleményéből.

 

 

A fenntartható növényvédelem és a különböző piacokon folyamatosan szigorodó törvényi előírások követelményei arra késztették a mezőgazdasági gépgyártó specialistát, hogy véglegesen megszüntesse a hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártását.

„Az ezen területen 10 év alatt végzett tevékenységünkkel nem értünk el jelentős piaci szerepet. Az egyes piacainkon jelenlévő törvényi szabályozás egyre szigorodik és egyre jobban eltérővé válik. Ez azt jelenti, hogy nincs egy olyan egységes LEMKEN szántóföldi permetezőgép szántóföldi permetezőgép szabvány, amely megfelel a minőségi színvonalunknak és a különböző vevői igényeknek, mellyel kielégítő gyártási volument tudnánk elérni. Azt is látjuk, hogy vevői oldalról a kémiai növényvédelmi termékek korlátai is egyre nőnek. Bár számos jövőbe mutató típust mutattunk be a legutóbbi Agritechnika kiállításon és csapatunkat rendkívüli módon motiválta a kiváló fogadtatás, elérkezettnek látjuk a pillanatot, hogy felelős módon megszüntessük a szántóföldi permetezőgép választékunkat” – nyilatkozta Anthony van der Ley ügyvezető igazgató.

 

 

A „növényvédelem” a fenntartható növényvédelmi megoldásokra fog összpontosítani

Családi vállalkozásként a LEMKEN ezt a lépést a jövőbeni erős és független pozíciója érdekében teszi meg. Ez azt jelenti, hogy erősíteni és bővíteni kívánja a talajművelő gépek, vetőgépek és növényvédő gépek termékcsoportját, hogy fenntartsa az innovatív, piacvezető szerepét. A Haren-i üzem átalakításra és kibővítésre kerül a sorvetőgépek és szemenkénti vetőgépek gyártásához, az Alpen-ben lévő központ pedig a fontos talajművelő gépek területére összpontosít ezentúl.

 

 

A „növényvédelem” a fenntartható növényvédelmi megoldásokra fog összpontosítani (beleértve a közelmúltban bemutatott műtrágyaszóró gépeket is) a jövőben. A LEMKEN ezért vásárolta meg a holland sorközművelő gép specialista Steketee vállalatot két évvel ezelőtt. Ez lehetőséget teremt a mechanikai gyomirtás kombinálására a pontos szelektív sáv- és foltpermetezésre, ezáltal hozzájárulva a hagyományos permetezéshez képest környezetbarát megoldások elterjesztéséhez. Az új módszerrel a gazdálkodók egyszerre időt és pénzt takaríthatnak meg.

 

Van der Ley úgy látja, hogy igazodni kell az egyre növekvő igényekhez az intelligens vezérléssel történő mechanikai gyomirtás iránt. „A Steketee nem csak a sorközművelő gépek széles választékát kínálja, hanem a piac legintelligensebb kamerás irányítórendszerét is ő kínálja. Ezeket a gépeket össze akarjuk kapcsolni a digitális megoldásainkkal és adaptívvá tesszük őket. A környezet jelenleg nagyon gyorsan változik. Ezért a gazdálkodók és bérvállalkozók, legyen az hagyományosan vagy organikusan gazdálkodó, számukra a legjobb modellt választják annak érdekében, hogy okosan és fenntarthatóan tudjanak gazdálkodni. Ez a téma mindannyiunk jövőjét érinti, hogy a globális élelmiszer biztonságot fenntartsuk a környezetvédelmi szigorítások ellenére.”