fbpx

II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 szeptember 13.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőhegyesen 420000 négyzetméteres területen várja az agrárszakembereket és az érdeklődőket, a belépés ingyenes. Az eseményt megelőzte szeptember 10-én egy sajtónap, ahol az újságírók egy terepbemutatón vehettek részt.

A kamara által életre hívott, első ízben tavaly megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow bemutató és kiállítás az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye volt. Idén a NAK a MEGFOSZ közreműködésével újra megrendezi a kiállítást, aminek ezúttal a Békés megyei Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont, a tavalyinál még nagyobb, 42 hektáros területen.

 A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri rendezvénye lesz, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb betakarító és egyéb szántóföldi munkákat ellátó eszközöket. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek.

A szervezők azt a célt tűzték ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülnek. Az egyedülálló rendezvényen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában. A grandiózus rendezvény egy szabadtéri helyszínre koncentrálja a szakmát, a termelőknek, forgalmazóknak és gyártóknak nem kell sok kisebb rendezvényen részt venniük ahhoz, hogy ennyiféle gépet és technológiát ki tudjanak próbálni, meg tudjanak tekinteni.

Mindkét napon bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá a 10 ezer négyzetméteres álló gépbemutatón kívül a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni, akár ki is próbálni működés közben.

A helyszínen három kapcsolódó szakmai konferencia is segíti a kilátogatókat, ezek az agrárgazdaság aktualitásaival, a termelői kihívásokkal, a gabonapiaci lehetőségekkel, a talajműveléssel illetve a precíziós gazdálkodással foglalkoznak.

A belépés a látogatók számára díjmentes, ahogy a parkolás is.

További információk a rendezvényről, és annak részletes programja: www.szantofoldinapok.hu

Összeállította: Kalmár Nárcisz