fbpx

Ikarus valódi posztemergens gyomirtó

Írta: Szerkesztőség - 2018 szeptember 19.

Valódi posztemergens gyomirtó

  • Kiváló pipacs, árvácska, galaj, szikfű és pipitér fajok, illetve mezei acat elleni hatás.
  • Hatékony a melegigényes gyomok ellen is (libatop-, disznóparéj-, keserűfű fajok, csattanó maszlag stb.).
  • Hatásának kifejtéséhez nincs szükség csapadékra.
  • Rendkívül alacsony dózis (0,3 l/ha).

Az Ikarus erősebb gyomirtó hatást biztosít a székfű, aggófű és pipitér fajok, a ragadós galaj és a mezei acat ellen 0,3 l/ha dózisban. Ugyanakkor kiváló hatással irtja az árvácska fajokat és a pipacsot. Mellékhatással rendelkezik a sebforrasztó zsombor és a pásztortáska ellen. Az Ikarus nagyon erős hatással rendelkezik a melegigényes gyomok ellen: jól irtja a keserűfű, a szerbtövis fajokat, a csattanó maszlagot, a parlagfüvet, selyemmályvát, míg a többi melegigényes gyomot, pl a libatop fajokat az első fagyokig a kezeléskori állapotban tartja. 

Az Ikarus használatával azokat a gyomokat tudjuk kiiktatni, amelyek jelentős termésveszteséget okoznak és gátolják a repce őszi fejlődését, ezáltal a repce áttelelő képességét is javítjuk.

Az Ikarus is alkalmazható az imidazolinon ellenálló repcében, ahol kiválóan kijavítja az IMI technológia hiányosságait (erős vagy fejlett mezei acat, mezei árvácska, ragadós galaj, ebszikfű és pipacs fertőzésnél).

Az Ikarus tankkeverékben ősszel csak egy készítménnyel (Nurelle D vagy Perenal, illetve regulátorok, levéltrágyák) keverve juttatható ki. Keverhető más gyomirtó készítménnyel is (pl. etametszulfuron-metil).

AKG programokban növényvédelmi képesítéssel rendelkező szaktanácsadó, növényvédelmi mérnök, növényorvos írásbeli javaslatára használható tavasszal és ősszel is.

A részletes növényvédelmi technológiáról, javaslatról érdeklődjön a területi szaktanácsadó munkatársainktól, keresse szóróanyagainkban, illetve weboldalunkon!

http://www.dowagro.com