fbpx

ZF hajtásrendszerek, és magyarországi ellátásuk

Írta: Szerkesztőség - 2010 december 30.

A ZF az egész világon élen jár a személygépkocsikhoz, haszonjárművekhez, munkagépekhez, mezőgazdasági gépekhez használt hajtáslánc- és alváz technológia terén. A ZF berendezései rendkívül sokféle alkalmazási területre készülnek, és az így szerzett sokrétű szakmai tapasztalatoknak a mezőgazdasági gépekhez gyártott hajtáslánc elemek fejlesztése során is nagy hasznát látják.

 

 

A ZF ennek megfelelően a nagy üzembiztonságú egyedi berendezések mellett a komplett, moduláris erőátviteli rendszereket garantáltan a legjobb minőségű váltóművekkel, hátsótengelyekkel, hajtott-kormányzott tengelyekkel és kiegészítő egységekkel kínálja. A ZF több mint hatvan éve foglalkozik erőátviteli rendszerek, alvázak és vezérlőberendezések fejlesztésével és gyártásával mezőgazdasági gépekhez; első volt a világon az integrált elektronikus motor- és sebességváltó-vezérlés kifejlesztésében, és a sorozatgyártás megvalósításában.

A kitűnő minőségű, strapabíró hajtáslánc elemeket minden járműgyártó elismeri, és a legtöbben előszeretettel alkalmazzák a mezőgazdaságban is. A ZF jelentősebb partnerei a teljesség igénye nélkül: AGCO, Agrale, Agrinar, ATM-Kirovets, Claas, Case, IH Crystal, Deutz-Fahr, Erkunt, John Deere, Hürlimann, Lamborghini Landini, Lindner, Massey-Ferguson, McCormick, New Holland, Pfanzelt, Pronar, Renault, Rostselmash, SAME, Steyr, Valtra Werner A ZF termékek megtalálhatóak szinte mindenféle teljesítményű és üzemi körülményű traktorban, és kombájnban 50Le-től 500 LE ig.

 

Termék palettája a mezőgazdasági szektorban a következő:

  • Szinkronváltók (50LE-185LE motor teljesítményig)
  • Terhelés alatti kapcsolású (Powershift) váltók (75LE-260LE motor teljesítményig)
  • Fokozatmentes (CVT) sebességváltók (100LE-500LE! motor teljesítményig)
  • Hajtott-kormányzott első futóművek traktorokhoz (75LE-180LE motor teljesítményig)
  • Erőátviteli rendszerek kombájnokhoz
  • Fülkerúgózási rendszerek (ZF Sachs termékek)

 

Minden termék életciklusa során eljön az a pillanat, amikor szükség van az elkopott, meghibásodott alkatrészek cseréjére esetleg javítására. Ebben a ZF szervizhálózata – ami szinte minden országban jelen van- a legjobb alternatívát jelenti a gép tulajdonosoknak. Ezt a feladatot Magyarországon a Protruck Kft látja el immár 8 éve.

Gyári ZF alkatrészekkel, minden igényt kielégítő szervizszolgáltatással, gyári képzésű szerelőkkel és mérnökökkel, ZF diagnosztikai műszerekkel segítik minden ZF termék javítását a lehető leggyorsabb és legköltséghatékonyabb módon. Protruck Kft. Megbízható minőség A Protruck Kft. 2003. óta látja el a német hajtóműgyár szerviz képviseletét Magyarországon.

Munkatársai több mint húsz év szakmai tapasztalatával, és teljes körű gyári technológiai kiképzéssel rendelkeznek. A 2009. áprilisában felavatott bázison már a ZF csoport kizárólagos magyarországi szervizközpontjaként, és kereskedelmi képviseleteként fogadja régi és új ügyfeleit. Az 1150 négyzetméter alapterületű javító csarnokot, raktári és kiszolgáló helyiségeket, valamint a 450 négyzetméteres iroda- és szociális épületet magába foglaló korszerű telephely Nagytarcsa ipari övezetében fekszik, a most átadott M31-es út és az M0 autópálya találkozásánál.

Elérhetőségük ideális: az M0 körgyűrűről az 55-ös, Nagytarcsa-Rákosliget csomópontnál letérve már jól látható a ZF embléma. (GPS koordináták: É 47,5110, K 19,2884) A ZF európai hálózatának egyik legmodernebb szervizében testre szabott értékesítési, szerviz- és vevőszolgálati megoldásokat kínálnak ügyfeleik igényeinek megfelelően.

Az autóbuszok és tehergépjárművek ellátásán kívül mezőgazdasági- és építőipari járművek, munkagépek egységeinek kiszolgálását is felvették a tevékenységi listájukra. A tevékenységi kör bővülése új technológia bevezetését, a raktárkészlet gyarapítását, az alkalmazottak számának növekedését eredményezi. A jelenlegi 17 fős csapatot 3-5 munkatárssal tervezik növelni a közeljövőben.

A szervizközpontban folyó tevékenység magas színvonalát az ISO 14001 és az ISO 9001 kombinált tanúsítvány bizonyítja. Minden egy kézben A Protruck minden esetben a felhasználó igényeihez igazítja a ZF széles körű termék- és szolgáltatás-kínálatát. Ezért a ZF magyarországi szervizközpontjában a megfelelő alkatrészt, az optimális főegységet, szerviz-szolgáltatást, és természetesen a szakterületet legjobban ismerő tanácsadókat biztosítja partnerei számára.

Nem kevésbé fontos céljuk a konszern teljes vertikumának megismertetése. Nagytarcsai telepükön kiváló személyi és tárgyi feltételekkel rendelkeznek, így mindig találnak megoldást bármely ZF egységgel kapcsolatos probléma megoldására. Szerviz tevékenység Teljes körű szerviztevékenységük nagyobb hányadát a különféle javítások és felújítások képezik. Javítás alkalmával gyári új alkatrészeket építenek a cserére szoruló egységek helyére.

Az ily módon javított főegységekre az újjal azonos garanciát vállalnak. Amennyiben a javítási igény felmérésekor több elem cseréje is indokoltnak látszik, akkor a gyárilag felújított fődarab beszerzése vagy a saját főegység „nagyjavítása” között választhatnak ügyfeleik. Természetesen a klasszikus karbantartási műveletsorok, szintellenőrzések, feltöltések, valamint egyéb ellenőrzési és diagnosztikai műveletek is szerviztevékenységük szerves részét képezik.

A 20-30 éves használatra tervezett berendezések, szerszámok, valamint a diagnosztikai műszerek nagyobb része gyári fejlesztésű termék. Néhány eszközük egy-egy speciális felkészültségű gyártómű és a ZF együttműködéséből származó kisszériás termék, amelyek alkalmazása elengedhetetlenül szükséges a minőségi munkavégzéshez. Ezek közé tartoznak például a sebességváltókat, kormányműveket, szervo-szivattyú ellenőrző és vizsgáló berendezések és legmodernebb, számítógép vezérlésű próbapadok.

A korszerű berendezésekkel az adott termékre vonatkozó vizsgálati technológia végrehajtása során nem csak mérik, hanem egyúttal minősítik is a vizsgálati paramétereket. Teljes mértékben kizárható tehát a minősítést végző személy szubjektivitása, mivel a javított termék tulajdonságait objektív gyári adatok alapján értékelik a berendezések.

EU támogatással megvalósított teljes körű fejlesztéseik, korszerű és fiatal berendezéseik, a ZF szerviztechnológia európai élvonalát képviselik. A javítást más, vagy saját szervizben végzők számára eredeti gyári alkatrészek beszerzése itt megoldható a teljes választékban. Az alkatrészeket egyrészről az új, modern saját raktárból biztosítja, vagy ha éppen nem található a raktárban a vevő igényéhez igazodva rugalmas szállítási határidővel közvetlenül a gyártótól szállítja be.

 

SZOLGÁLTATÁSAIK:

  1. Új alkatrész értékesítése
  2. Első beépítésű főegység értékesítés
  3. Felújított fődarab kereskedelem
  4. Hagyományos karbantartási tevékenység főegységekre
  5. Főegység javítás
  6. Főegység felújítás
  7. Szerviz szolgáltatás
  8. Fék és kuplung szerviz
  9. Mozgó szerviz
  10. Szaktanácsadás