fbpx

Indul a 2011-es szezon az AGRO+MASHEXPO-val

Írta: Szerkesztőség - 2010 december 30.

Az agrárágazat legrangosabb hazai szakkiállítása 2011. január 26-29. között ismét várja a mezőgazdasági élet szereplőit ezúttal is együtt a MAGYAR KERT valamint SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET kiállításokkal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Nagyságával és hagyományaival az AGRO+MASHEXPO vezeti a sort a hazai agrár-gépkiállítások között, s a térségben betöltött előkelő helyét a jelentős külföldi érdeklődés is mutatja.

 

A bejelentkezett külföldi cégek között találhatók cseh, szlovák, német gyártók. Sőt az EU Brüsszeli Bizottsága is részt kíván venni a 2011-es kiállításon, ami külön rangot ad a rendezvénynek.

 

 

A kiállításon – a gazdasági nehézségekkel dacolva – november végéig közel 10.000 m2-t foglaltak le a hazai és külföldi kiállítók, köztük számos nagy márka hazai képviselője is jelen van. Az AGRO+MASHEXPO elmaradhatatlan részét képező Innovációs Díj ezúttal is meghirdetésre került, így a kiállítók ismételten versenghetnek újdonságaikkal a legjobbakat megillető címért.

A kiállítói kínálat, a számos új termék és technológiai megoldás mellett az energiatudatos megoldásokkal is ismerkedhetnek a látogatók. Az AGRO+MASHEXPO kiállítást kísérő szakmai konferenciájának témája: Bioenergia a vidékfejlesztésben – Szántóföldtől az energiáig.

A Fórum Színpadon pedig többek között az agripellet európai és hazai helyzetéről, a biogáz fejlődési tendenciáiról, a nap, szél és geotermális energiák hasznosítási lehetőségeiről valamint a bioüzemanyagok felhasználásáról tájékozódhatnak az előadásokból a látogatók.

 

      

 

Újdonság lesz a programok között, hogy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szervezésében növényvédelmi szaktanácsadást tartanak mindhárom kiállítás szakterületéhez kapcsolódóan. MAGYAR KERT, SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET Az AGRO+MASHEXPO már-már elválaszthatatlan társkiállításává vált ez a két rendezvény, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

A SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET újdonságai között szerepel, hogy 2011-től egy-egy borrégió – mind Vendég Borrégió – kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap kiállítási megjelenésben, szakmai előadásokban, és a régió legnevesebb borászai is bemutatkozhatnak. Először 2011-ben a Villányi borvidék mutatkozik be.

Már most biztos, hogy a D pavilonban kialakított Fórum Színpadon rendkívül gazdag szakmai program várja majd az érdeklődőket. Lesz szó a borpiaci értékesítési lehetőségekről, közösségi bormarketingről, eladható borstílusokról és minőségi elvárásokról. Szőlészet Pincészet konferencia is várja az érdeklődőket a Bor és Piac szaklap szervezésében.

A MAGYAR KERT szakkiállítás kertek, parkok, kommunális zöld területek tervezéséhez, fenntartásához és megmunkálásához szükséges eszközök – gépek, szerszámok – és technológiák széles tárházát vonultatja fel, hasznos szakmai előadásokkal kiegészítve.

 

Bővebb információ a kiállításokról: www.hungexpo.hu/agromashexpo; www.hungexpo.hu/szoleszetespinceszet; www.hungexpo.hu/magyarkert