Az indián rizst a „rizsek kaviárjának” nevezik. Európában csak hazánkban termesztik ezt a különleges növényt, amely Amerikából érkezett hozzánk. Videónkban bemutatjuk, hogyan zajlik az aratás, milyen feldolgozáson megy keresztül a termény, és miért alapanyag a reformkonyhában.
Indián rizs: Európában csak Magyarországon aratják
CÍMKÉK
agráregészséges táplálkozásgluténmentesindián rizskülönleges gabonamagyarmezőgazdaságreformkonyha
Előző
Levegőből jövő precizitás: drón a földekenKövetkező
Történelmi pillanatban a bolygó 3 milliárd tonna gabonávalKapcsolódó hírek
-
Mikotoxin-veszély világszerte: Kína a kockázati lista élén
A mikotoxinok 2025 első negyedévében komoly kockázatot jelentenek a mezőgazdaság szereplői számára világszerte.
-
50 milliós a keret húsgalamb tenyésztésre
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar támogatásának következő lépése: a húsgalamb termékpálya fejlesztése.
-
Jó hír az állattartóknak – is, nő a hús- és vegán piac
Egyre nő a húsfogyasztás, növekedést generál a mezőgazdasági állattartásban, de a húspótló/vegán termékek piaca is nő.
-
MVH: támogatást kapnak az erdőgazdálkodók
Budapest, 2013. május 6., hétfő (MTI) – Megkezdte az erdőfelújítási, valamint az erdőtelepítési támogatások átutalását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
-
Kicsit rontott a szója, kicsit javított a repce
Alig 2,3 tonnás a hazai szója-termésátlag, de így is miénk a 3. legnagyobb termés az EU-ban. Nőtt a repce-vetésterület.
