fbpx

Ismét megrendezik a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow bemutatót

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 28.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott, s először tavaly megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow bemutató és kiállítás az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye volt.

A 130-nál több kiállítóra az esemény két napja alatt több mint 15 ezer látogató érkezett, olvasható a NAK honlapján. Idén a NAK a MEGFOSZ közreműködésével újra megrendezi a kiállítást, aminek ezúttal a Békés megyei Mezőhegyes, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont a tavalyinál még nagyobb, 42 hektáros területen.

A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőhegyes az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása lesz, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata megtekinthető. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb betakarító és egyéb szántóföldi munkákat végző eszközöket.

Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek mellett a precíziós gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások kerülnek.

A NAK és a MEGFOSZ vezetői 2018. július 18-án együttműködési megállapodást írtak alá a rendezvény szervezésével kapcsolatban. Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta, hogy azt a célt tűzték ki, hogy ez a két nap széleskörű tájékozódási pont legyen a gazdálkodók számára. A gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is találkozhatnak az érdeklődők. A gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában, tette hozzá a NAK elnöke.

Az elmúlt időszakban visszaesett a hagyományos szabadtéri agrárkiállítások jelentősége, ezért új lehetőségek felé kell nyitni: emiatt tavaly egy új koncepció alapján a NAK-kal útjára indították a két egymást jól kiegészítő rendezvényt egy helyen és egy időben, emelte ki Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke. Ezzel az volt a céljuk, hogy időt, energiát és pénzt takarítsanak meg azáltal, hogy évente egy alkalommal, egy szabadtéri helyszínre koncentrálják a szakmát. Ne kelljen a termelőknek, forgalmazóknak és gyártóknak sok kisebb rendezvényen részt venniük ahhoz, hogy ennyiféle gépet és technológiát megtekinthessenek és kipróbálhassanak. A NAK Szántóföldi Napok és az AgrárgépShow együttesen olyan színvonalas szakmai esemény, amelyről egyetlen mezőgazdasági szakember sem maradhat távol, hívta fel a figyelmet Harsányi Zsolt.

Összeállította: Csomor Zsolt