fbpx

Ismét modernizált telephelyet adott át az AXIÁL Kft.

Írta: - 2016 január 15.

Fennállásának 25.-ik évében nagyszabású telephely felújítást hajtott végre Csornán az AXIÁL Kft. A munkálatok nem csupán a már meglévő objektumok felújítására korlátozódtak, hanem egy teljesen új, egyszerre 6 kombájn befogadására képes szervízépület is felépült.

Nyugodtan elmondható tehát, hogy a csornai telephely tökéletesen alkalmas a legnagyobb és legmodernebb mezőgazdasági gépek ellenőrzésére, karbantartására és javítására is. A kivitelezési listán volt továbbá egy 155 m2-es konténertároló, valamint egy 214 m2-es mosó megépítése is. Az építkezéshez nem kevesebb, mint 32 tonna betonacélt, 9188 téglát és 165750 térkövet használtak fel. Az átadó ünnepélyen számos vendég tette tiszteletét és tartott beszédet. A sort Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nyitotta, aki elmondta, hogy a kiváló szerviz és műszaki hátterének köszönhetően, az AXIÁL Kft. a magyar agrárium egyik zászlóshajója.

Ezt követően Csorna város polgármester asszonya, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin tartotta meg beszédét, aki szívből gratulált a Harsányi családnak, illetőleg köszönetet mondott minden kollégának, akik segítették a komplexum felépülését. Mint elmondta, nagyon örül neki, hogy a cég telephelye erősíti a város infrastruktúráját már 20-ik éve, és lehetőséget biztosít a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai számára, hogy ott töltsék szakmai gyakorlatukat. A polgármester asszony beszédét nem más, mint Cornelia Horsch folytatta, hiszen a Horsch Gmbh. tulajdonosa is jelen volt a nemes eseményen.

Beszédében hatalmas dicsérettel illette az AXIÁL Kft-t, hiszen szerinte igazán elismerésre méltó, amit a cég elért az elmúlt 25 évben, illetőleg sok közös pozitív tulajdonsággal bírnak vállalkozásaik, mint például a precizitás, a minőségi szolgáltatások és az innovatív technológiák használata. Az oktatás elősegítése rendkívül fontos célja az AXIÁL Kft-nek, ezt a cég ügyvezető-tulajdonosa, Harsányi Zsolt is elmondta beszédében. Szeretnék, ha minél több fiatal érdeklődne az agrárium iránt és megszűnne a szakmával szemben állított negatív előítélet. Emiatt hozta létre a MEGFOSZ a „Legyél Te is mezőgépész!” programot , melynek hatására a tavalyi évben 50%-al nőtt az agárszektorba jelentkező diákok száma.

Valóban fontos ez, hiszen hamarosan megtörténik a generációváltás a mezőgazdaságban is, és elengedhetetlen a minőségi utánpótlás kinevelése. Az ünnepélyes szalagátvágást követte a Brassdance produkciója, melynek végeztével az átadó hivatalos programja véget is ért. Az ezt követő állófogadáson kötetlen beszélgetés folyt, melynek keretében a meghívott vendégek megoszthatták egymással tudásukat, tapasztalataikat. A csornai telephely tehát teljes felkészültséggel, egyedülállóan nagy szervízműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja a kedves ügyfeleket.

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=V16WjInWEsg&feature=youtu.be