fbpx

Január van: kérje gyorsan tenyészkoca-támogatását!

Írta: - 2016 január 26.

Miután tavaly némi várakozás után megszületett a koca állatjóléti támogatások kifizetésének rendjéről szóló FM rendelet (7/2015 (III.11.), most ennek alapján a III. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet 2016. január 1. és 31. között kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a 37/2015. (III. 13.) számú MVH Közleményben közzétett nyomtatványokon az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Mint ismert, a támogatás célja az, hogy vissza nem térítendő támogatást kaphasson minden olyan gazda, aki szeretné – az előírtnál is – jobb körülmények között tartani jószágait, többek közt a tenyésztésbe fogott süldőket is.

Miután a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a kifizetési kérelmet 2016. február 1. napján még postára lehet adni.

Fontos tudni, hogy a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetését

azon ügyfelek igényelhetik,

akik rendelkeznek a 2015/2016-os támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmet jóváhagyó határozattal – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A hivatal közleménye mellett a kitöltést megkönnyítő Segédlet és a Rendelet 7. § (3); 8. § (3) és 9. § (3) bekezdéseiben előírt jegyzőkönyvek elkészítéséhez felhasználható Jegyzőkönyv minták szintén elérhetőek az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a Támogatások \ Nemzeti támogatások \ Egyéb nemzeti támogatások \ Tenyészkoca állatjóléti támogatás elérési útvonalon.