fbpx

Kerek megoldások élekkel és sarkokkal a Halaspacktól

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 05.

A Halaspack Csomagolóanyag Bt. 2002. augusztus 1-jén alakult a Halaspack Rt. jogutódjaként.

A cég 2002 óta a Kunert csoport tagjaként részévé vált, egy Európában vezető szereppel bíró csomagolóanyag-gyártó cégcsoportnak. Az Európában 13, valamint a Távol-Keleten 2 gyárral rendelkező csoport a mai napig ezen család tulajdonában működik.

A cégcsoport fő termékei a hengeres csomagolóanyagok, valamint a hullámkarton csomagolóeszközök.

Csoport szinten az éves papírfelhasználás meghaladja a 300.000 tonnát. A Halaspack fő tevékenysége a hengeres csomagolóanyagok (papírcsövek, papírhordók, kombidobozok, díszdobozok), valamint papír élvédők gyártása.

Termékek környezetbarát technológiával készülnek, a felhasznált alapanyagok a kombidobozoknál 90%-ban, minden egyéb terméknél 100%-ban recycling rostokból állnak, így teljes mértékben újrahasznosíthatóak.

Papírcsövei spiráltekercseléssel készített csövek – a széles átmérőtartomány, a falvastagság és az anyagösszetétel optimális megválasztásával a legkülönbözőbb területeken is környezetbarát tekercselhetőségi megoldást nyújtanak (pl. zsugorfóliák, szőnyegek, szintetikus fonalak, alumínium-, acél-, réz-, stb. szalagok esetében).

A kombidobozokat több, mint 30 éve használják az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és a vegyipar különböző területein. A spiráltekercseléssel készített dobozpalást nagy szilárdságot, keresztirányú stabilitást, valamint magas szintű áruvédelmet biztosít a termékeknek.

A membrános dobozok előnye az aromazáróság és az újrazárhatóság a porok, a granulátumok és a pépek csomagolásánál, míg a szórótetős dobozok fűszerek és porok kiszerelésére alkalmasak.

Modern csomagolási alternatívát kínálnak a kis önsúlyú, jó rakatolhatóságú és magas szilárdsági értékekkel bíró papírhordók, melyek a hosszú szállítást és az erős igénybevételt is jól bírják. A papírhordók a felhasználási területtől függően különböző zárási módokkal (A-speciál, B, B-speciál, AB típusok) készülnek, és az igényeknek megfelelően a farostlemezen túl fém- és polipropilén záróelemmel is kialakításra kerülhetnek (C-speciál, D-speciál).

A formailag más, de ide tartozó élvédők az ipar és a mezőgazdaság szinte valamennyi területén megtalálhatóak. Feladatukat tekintve megvédik a különböző termékek és gyűjtőcsomagolások éleit a sérülésektől rakományképzés és szállítás közben, valamint nagyobb szilárdságot biztosítanak a külső éleknél.

Az elmúlt években megvalósult többszöri tulajdonosváltás pozitív velejárója volt a tőkeinjekció, ami lehetővé tette a technológia folyamatos fejlesztését, így a cég mára világszínvonalú termelő berendezésekkel és jól felkészült szakemberekkel igyekszik megfelelni minden felhasználói igénynek.

Halaspack.Bt

6400 Kiskunhalas Középső Ipartelep 6.

Tel: 77/421-344

Fax: 77/421-952

e-mail: [email protected]

www.kunertgruppe.com