fbpx

Konferenciát szervez a kamara a zöldítés első éves tapasztalatairól

Írta: - 2016 március 30.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal közösen 2016. április 1-én „Zöldítés konferencia – az első év tapasztalatai” címmel rendezvényt szervez. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal közösen 2016. április 1-én „Zöldítés konferencia – az első év tapasztalatai” címmel rendezvényt szervez, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk. A rendezvényen előadások hallhatók többek között a zöldítés terén tapasztalt kérelmezési nehézségekről, a tervezett jogszabályi módosításokról, a tipikus gazdálkodói hibákról, valamint a fedvényekkel kapcsolatos tapasztalatokról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont – 1117 Budapest, Kopaszi gát 2.

A rendezvény időpontja: 2016. április 1.(péntek), 10.00 óra

A rendezvény programja:

9.00-10.00 – Regisztráció

10.00- 10.30 – Ünnepélyes megnyitó

Győrffy Balázs elnök – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Megnyitó beszéd, a Kamara tájékoztatásban betöltött szerepe, egységes kérelemben történt segítségnyújtás, zöldítés terén tapasztalt kérelmezési nehézségek, kamarai tájékoztató előadások, kézikönyvek, szórólapok, kalkulátorok, tagi érdekképviselet.

10.30- 11.00

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár – Földművelésügyi Minisztérium (felkérése szervezés alatt)

Tervezett jogszabályi módosítások; magyar érdekek, javaslatok a brüsszeli fórumokon; az Európai Bizottság egyszerűsítési javaslatai, más egyszerűsítési irányvonalak, 2017-es bizottsági felülvizsgálat és várható eredményei.

11.00- 11.30

Dr. Gyuricza Csaba elnök – Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Zöldítés ellenőrzése során tapasztalt nehézségek, tipikus gazdálkodói hibák, félreértések; várható változások a zöldítés kérelmezésében (felület esetleges változásai), előzetes ellenőrzés zöldítési vonatkozása.

11.30- 12.00

Fekete Gábor főigazgató – Földmérési és Távérzékelési Intézet (felkérése szervezés alatt)

Tapasztalatok és szempontok a fedvények elkészítésénél, új fedvények bemutatása, állandó gyepfedvénnyel kapcsolatos félreértések; teendő téves állandó gyepfedvény tapasztalásakor, visszaállítási kötelezettség.

12.00- 13.00

Kérdések, kötetlen beszélgetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát a következő linkre kattintva jelezheti: Regisztráció