Kongskilde Germinator PRO: precíziós magágykészítés egy menetben

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 02.

Minőségi magágy egy menetben

A Hanki-Ker Kft. kínálatában megtalálható a Kongskilde márka egyik új fejlesztése, a továbbfejlesztett Germinator PRO. A Kongskilde koncepciója az volt, hogy olyan megoldást ajánljon, amely során jó minőségű magágyat kapjunk szántott körülmények mellett. Egy menetben készíti el a vetőágyat, így kiváló feltételeket biztosít a gyors és egyenletes csírázáshoz. Az új gép ugyanazzal az egyedi működési elvvel tervezett, mint a korábbi Germinator, amelyet több éve nagy sikerrel értékesítenek a magyar piacokon. Elérkezett azonban a pillanat, amikor megújították a precíziós magágykészítő kultivátor koncepcióját azért, hogy megfeleljenek a mai gazdálkodási, valamint traktor méretek igényeinek.

Egyedi munkaszakaszok

 Egy művelőtagon hat művelőelem dolgozik egyenként felfüggesztve, amit a keret alatt elhelyezett új hidraulikus függesztési rendszerrel valósítottak meg. Ezzel a rendszerrel érték el azt, hogy minden szakasz tökéletes pontossággal kövesse a talaj felszínét. Kézzel könnyen beállítható a kívánt mélység a kultúrnövénynek megfelelően, a művelőtagokon elhelyezett kézi orsós állítási lehetőséggel.

Front Flexboard simító

Az egyik nagy újítás a gép kapcsán, az elején elhelyezkedő hidraulikusan állítható rugós simítólapok, amelyek az első műveletet végzik, intenzíven törik a rögöket és egyengetnek. Ezáltal nehezebb talajviszonyok között is egy kedvezőbb talajfelszínt tud kialakítani.

Új Vibro Super G kapák 32×12 mm

A simító után még egy technikai vívmányt is sikerült eszközölni, hiszen az 5 sorban elhelyezkedő Vibro Super G rugós egyenes kapák 6 cm-es kapaosztással tökéletesen végzik az aprómorzsás magágykészítést akár 12 cm-es munkamélységig. A rugóskapák után egy simítólap található, amely a megmaradt rögök porhanyításáért felelős, továbbá egy tökéletesen sík talajfelszínt alakítanak ki.

Különböző hengertípusok

Magyarországon legismertebb hengertípusok az ø320 mm-es C henger mely egy erősebb, kötöttebb talajszerkezethez ideális.


C henger

Az ø290 mm-es R henger mely középkötött porhanyós talajszerkezethez biztosítja a legmegfelelőbb munkát.


R henger

A ø350 mm-es K henger Crosskill gyűrűsor segítségével középkötött talajokon egy kedvezőbb visszatömörítést biztosít a magágyaknak.


K henger

Az ø320 mm-es B henger közepes mértékű porhanyítást és tömörítést eredményez.  


B henger

Az egyes hengertípusokat a vevők kérésének megfelelően – figyelembe véve a helyi talajszerkezeti viszonyokat – rendeljük meg egyénre szabottan!

Nagyobb szállítókerék

Szintén újítás a 460 mm széles transzport kerék, amely egyenletesebb súlyeloszlást, kisebb talajterhelést és ezáltal kisebb talajeróziót biztosít szállítási illetve munkahelyzetben.

Magas teljesítmény

A Kongskilde Germinator PRO egy magas teljesítményű precíziós magágykészítő. A hidraulikusan felcsukható szárnyak segítségével a nagyobb méretű gépek is könnyen szállíthatóvá válnak a munkaterületek között, valamint biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé. Az optimális művelési sebesség 10-12 km/h, amelyhez 30-35 LE szükséges méterenként.

A Germinator PRO több méretben is elérhető a piacon, 5,4, 6,2 és 7,9 méteres munkaszélességben teljesítményhez mérten. Ahhoz, hogy különböző típusú traktorokhoz is megfeleljen a Germinator PRO, csatlakoztatható akár Kat.3 vonótengellyel, alsóhúzón ø40/ ø50 mm-es vonószemes kialakításban, vagy akár K80 gömb húzófejjel.

A magas hozam legfontosabb összetevője a precíziós magágykészítés, ami ezzel a minőségi géppel egy menetben elérhető.

Hanki-Ker Kft., Kisbodri Gábor

Tel.: +36-62/211-718, +36-30/278-6788
Web: http://www.hanki-ker.hu
E-mail: [email protected]