Szélesebb felhasználási spektrum

A Framest Regular tárcsa egyaránt alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre, egyrészt a mélységállítási lehetőségnek, másrészt a hengernek köszönhetően. Létrehozásának célja, hogy szakítson a szűk intervallumban használható rövid-, gyorstárcsákkal.

Az első Framest gyártmány egy Frakomb 6000 kompaktor volt, amely 2004. március 11-én született. A mai napig 12 gépcsalád 38 típusát fejlesztették ki és gyártják szem előtt tartva az egyre szélsőségesebb környezeti változásokat és az ehhez kapcsolódó agronómiai kihívásokat.

Ennek jegyében került tervezőasztalra, majd született meg egy újabb géptípus, a Regular gyorstárcsa. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál, illetve nagy mennyiségű szármaradvány megléte esetén is. A gép egyaránt alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre, egyrészt a mélységállítási lehetőségnek, másrészt a hengernek köszönhetően.

A mellső támasztókerekek gondoskodnak a gép stabil, nyugodt járásáról a nagyobb sebességnél is, a gép nem tud belengeni, mélységtartása egyenletes. A tárcsatartó karok szögének változtatása nem a mélységállítást szolgálja, hanem a hántási- és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon. Az alávágási szög változtatásával csökkenthető a vontatási teljesítmény igény (nem túr a tárcsalap), nagy hatékonyságú a szármaradvány-bekeverés. Gyors lebomlást eredményez a megfelelő talaj-szármaradvány kontaktus.

A középre szerelt szállítókerék szintén a gép egyenletes futását segíti munka közben, szállításkor pedig jobb tehereloszlást biztosít. A tárcsák munkáját a már jól ismert, bevált konstrukciójú Framest mélytömörítő henger zárja le. Kellő mélységben tömörítve a talajszelvényt és szabályozott felszínt hagyva a gép után.

Gép műszaki adatai:

  • Munkaszélesség: 4000 mm
  • Szállítási szélesség: 3000 mm
  • Tárcsalapok átmérője/osztása: 610 mm/250 mm
  • Tárcsasorok közti szabad távolság: 590 mm
  • Munkamélység: 50-150 mm
  • Gép tömege: 5700 kg
  • Teljesítmény igény: 110-130 kW

Azoknak ajánljuk a Framest Regulart, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit szélesebb felhasználási spektrumban is tudnak alkalmazni szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel.” – Berta János, Framest termékmenedzser, AXIÁL Kft.

Tekintse meg a Framest Regular típust a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon az AXIÁL Kft. B/434-es standján!


Kapcsolódó hírek