fbpx

Timac Agro – Talajjavítással az EB-re

Írta: Szerkesztőség - 2016 május 03.

Minimum 72 t talajjavító terméket vásárló partnereinket meghívjuk a Portugália – Magyarország EB mérkőzésre Lyonba! Emellett legalább 120 kuponnal vehetnek részt az autósorsoláson!

A Timac AGRO gondoskodik a repülőjegyről, szállásról, étkezésről, belépőről és az élményről! Szurkoljunk együtt a Magyarokért!

A részletekről és feltételekről érdeklődjön szaktanácsadójánál!


Amikor a talajon múlik az eredmény

Sokszor halljuk gazdáktól, hogy „ez a talaj csak ennyit tud”, de hogy miért azt csak kevesen vizsgálják, és még kevesebben áldoznak a talaj javítására.

A talaj savanyodása természetes folyamatok eredménye, de jelentősen katalizáljuk a mezőgazdasági tevékenységgel is. A savanyú talaj korlátozza a tápelemek felvehetőségét, a csökkenti a talajéletet, korlátozza a gyökérzet fejlődését, így a tápanyagfelvételt és hosszútávon rombolja a talaj szerkezetét is.
Megoldás talajjavító használata, de mivel nagy mennyiségű meszező anyagot kell drágán szállítani, speciális kijuttatást igényel, a hatása csak lassan jelentkezik kevesen élnek vele.
A PHYSIOMAX egy speciális talajkondicionáló, ami már 200-600 kg/ha dózisban is gyorsan kifejti hatását, ráadásul nem csak a pH-t emeli, hanem biostimulátor tartalma közvetlen élettani hatással fokozza a gyökérfejlődést és a tápanyagfelvételt. Granulált jól szórható termék, és a szállítást mi álljuk.
Hatását a fenti kép is jól láthatóan bizonyítja. A somogyi savanyú homokon látható előnyben a PHYSIOMAX-szal kezelt búza (jobb) a kezeletlen kontrollhoz (bal) képest. Fotó: Császár Zsolt 2016.04.13.


Javítsa talaját precíziós technológiával!

Precíziós pH térképezéssel 20-25 pontról kaphatunk eredményt 1 hektáron. A hagyományos 5 hektáronként vett 1 mintával szemben ez jelentősen pontosabb és hatásosabb talajjavítást tesz lehetővé.
Vegye igénybe YIELD SERVICE – Precíziós talajjavító szolgáltatásunkat!