fbpx

Környezeti, technológiai rugalmasság

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 21.

Előrelátást kíván a hibridek kiválasztása, azoké, amelyek a legjobban alkalmazkodnak, kiszámítható termést adnak változó körülmények között is.

KUKORICA

A váratlanul és lokálisan lezúduló csapadékkal megbirkózunk, mert jut is, marad is belőle. Azonban a hozamot befolyásoló pre/poszt kezelések hatékonyságára ható száraz tavasszal, forró nyarakkal, heterogén módon kelő gyomokkal szemben az „öko” stabil hibridek, a termesztés biztonságát segítő herbicidtoleráns és a kettős hasznosítású kukoricák bizonyítanak. Komplex előnyöket nyújtó hibrid a TRILOGI Duo, a Portile Duo (FAO 340-360) vagy a hosszabb érésidejű PINCKI Duo (FAO 420). A cikloxidim-rezisztens Duo System kukoricák segítségével még az egyszikű gyomokkal erősen fertőzött területek is jövedelmezővé tehetőek. A gyomirtási technológia betartásával az alap hibridekhez hasonló szemes vagy siló termésszintet adnak nehezített körülmények között is. Kettős hasznosíthatóságuk többirányú értékesíthetőséget, nagyobb anyagi biztonságot jelent a termelő számára. Szemesként, zöld száron érőként kedvező nedvességtartalommal, silóként kiváló zöldszem arányú takarmányként hasznosítható a korai éréscsoportú KAMPONI CS (FAO 310-330), PARDI CS (FAO 370). A dús, üstökös jellegű levélzet és a szemtermés kifejlődéséhez 1560- 1820 hőösszeg elegendő.

 logóval vezeti be a CAUSSADE SEMENCES azt a két új szemes kukoricát, melyek a legstabilabb termést párban elvetve adják. Ez a szemes kombináció a megoldás a változó körülmények okozta termésveszteség elkerülésére. Termésbiztonságot jelentenek a termelő számára. Közel azonos éréscsoport és tápanyagszükséglet mellett a legalább 5 nappal elnyújtott virágzási idő biztosítja a tökéletes megtermékenyülést. A két hibrid erősíti egymás kedvező tulajdonságait. Együttes termésük a javasolt vetési sorrend követésével minden esetben meghaladta a kísérleti csoport átlaghozamát. ( kisfilmünket a www.caussade-semences.hu oldalon tekintse meg!)

Molnárné Fehér Gyöngyi