fbpx

Bayer „New Cornology”: új korszak a kukoricatermesztésben

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 január 21.

− Vállalatunk változások során ment keresztül az elmúlt évben, s e változások célja, hogy még hatékonyabbak legyünk a munkában − hangzott el a Bayer Crop Science 2018. november 29én óriási érdeklődés mellett megrendezett konferenciáján, Kecskeméten.

 bayer
Tora Péter, a Bayer Hungária Kft. Crop Science Divízió üzletágvezetője

Hogyan alakult a 2018-as szakmai évük?
− Érdekes és meglepetésekkel teli volt az idei évünk. Kukoricában és napraforgóban egy kismértékű piacbővülést tapasztalhattunk, viszont a hosszan elhúzódó hideg tél nem kedvezett a kalászosok piacainak, ezt főleg a fungicidpiacok érezték meg. Az áprilisban nagyon gyorsan érkező nyáriasan meleg, száraz időjárás miatt a tavaszi kalászosok helyett inkább kukoricát és napraforgót vetettek a termelők.

Hol tart most a Bayer-Monsanto fúzió?
− Jelen állás szerint a két cég a Bayer-csoporton belül, de még külön működik, a 2018-2019-es mezőgazdasági szezont a két csapat külön fogja bonyolítani. Az új Bayer CropScience szervezet megvalósítására körülbelül egy évet kell számolni. Ettől függetlenül a munka halad, természetesen a Bayer eddigi teljes kínálata mellett a kiváló DEKALB portfolió is folyamatosan a termelők rendelkezésére áll. Az egyesüléssel még erősebben folytatjuk az innovációt, és igyekszünk még nagyobb figyelmet szentelni partnereinknek.

DEKALB megoldások a jobb hozamért
Csengődi Péter, a DEKALB márka regionális marketingvezetője bemutatta az Acceleron® Vetőmagcsávázási Megoldásokat, melyek a biológiai és növényvédelmi készítmények együttes hatásával egyedülálló, csávázott védelmet biztosítanak a DEKALB® hibrideken, majd beszélt a DEKALB® SMART-ról, ami a tőszámajánlatot a korábbi hibridkísérleti adatok feldolgozása alapján készíti el. Végezetül a FIELD VIEW alkalmazásról is szó esett: ez mutatja a tábla egészségi állapotát, a vízfelhasználást, és táblaszintű időjárás-előrejelzést is készít.

Bayer „New Cornology”
Pljesovszki Tibor, a Bayer Békés megyei területi képviselője a kukoricaportfólióról tartott prezentációjában ismertette a komplett Bayer kukoricatechnológiáját. A széles kínálatból kiemelte a Laudis és az Adengo kukorica-gyomirtókat. Utóbbi a kukorica több mint 60 féle magról kelő egy- és kétszikű gyomnövénye ellen véd. Kiemelkedően hatékony az általános magról kelő kétszikű gyomnövények, mint a parlagfű, a disznóparéj-félék, a fehér libatop stb. ellen, de érzékenyek rá a nehezen irtható kétszikű gyomnövények, a keserűfű-félék, csattanó maszlag, selyemmályva, vadkender, szerbtövis-fajok stb.

bayer

A Laudis az elmúlt néhány év alatt az egyik legnépszerűbb kukorica-gyomirtószerré vált Magyarországon. Hatékony a kukoricában fontos minden magról kelő gyomnövény ellen.

 

Fenntarthatóság − A Bayer magának érzi, hogy ne csak az elkövetkező 10-20 évben legyen élhető a Föld, hanem az utódaink számára is. A magyar mezőgazdaság számára már nemcsak növényvédőszereket fejlesztünk, hanem komplett megoldásokat pórbálunk átnyújtani, gondolok itt a vetőmagra, illetve arra, hogy minél teljesebb körű megoldásokat próbálunk biztosítani, melynek érdekében egyre több szolgáltatással igyekszünk bővíteni kínálatunkat− hangsúlyozta Guttyán Erika a Bayer képviseletében. Prezentációjában kiemelte a nagyszerű easyFlow Bayer-találmányt, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó cseppmenetesen készítse elő a permetlevet.

Ne feledjék! 2019-ben is indul a népszerű Gazda haszna-akció, aminek keretében jelentős árkedvezményekkel vásárolhat növényvédő szereket.

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak