Hosszabbítással további egy évre kapható a támogatás

A korábbiak vállalásával az agrárium egy szegmensének gazdái hozzájuthatnak a korábbi támogatási összeghez, ugyanis a minisztérium „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbításáról döntött.

 

Hazánk kincsei, tej

A mezőgazdaság tejhez kapcsolódó szegmense is élhet a kötelezettségvállalás hosszabbításával (Fotó: Barna Ferenc)

 

Az elhúzódó uniós költségvetési tárgyalásokra és a Közös Agrárpolitika hatálybalépéséig tartó átmeneti időszakra hivatkozva az Agrárminisztérium VP3-14.1.1-16. felhívási kódszám alatt futó, „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” című pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakát egy évvel történő meghosszabbításáról döntött.

A támogatások hosszabbításának lehetőségét korábban már az agrárágazat több területén elérhetővé tették.

Így továbbra is elérhető a támogatási összeg azon érvényes határozattal rendelkezőknek, akik élni kívánnak a hosszabbítás lehetőségével és a pályázati felhívásban megadott határidőig kérelmet nyújtanak be a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozóan.

A projektek 5 éves kötelezettségvállalási időszakkal bírnak. Amennyiben a kedvezményezett él a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításával, 6 éves időszakban valósul meg a támogatás.

 

Tejhab lesz
Egy nyomtatvány és plusz egy év támogatás (Fotó: Barna Ferenc)

 

Határidők, felület…

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása az Államkincstár (MÁK) által rendszeresített és az általa közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történhet.

A benyújtási időszak: 2021. január 25. – 2021. február 22.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem visszavonható (szintén a MÁK által közzétett nyomtatványon, ügyfélkapun keresztül) 2021. március 11-ig.

Amennyiben a támogatott nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, abban az esetben nem szükséges nyilatkoznia.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő, annak tekintetében hiánypótlásnak helye nincs.

Ezzel az intézkedésével az Agrárminisztérium a tejágazat nehéz helyzetén kívánt segíteni.

 

Forrás: Balázsik Zsófia, AGRÁR-SZAKTANÁCSADÓ

Balázsik Zsófia, agrár-szaktanácsadó

 

agrár állatjóléti Covid hosszabbítás időszak kötelezettségvállalás mezőgazdaság minisztérium pályázat szarvasmarha támogatás tej tejágazat
..