fbpx

Közeleg az idő – A Nagy Talajművelő Show folytatódik?

Írta: Szerkesztőség - 2014 augusztus 13.

A rendezvény 2011-ben indult útjára, és azóta is töretlen népszerűsége.

2014-ben a Nagy Talajművelő Show-n 3 nagy munkagépgyártó a Kverneland, Lemken, és a Vogel-Noot képviselteti magát, melyen gépekhez a vonóerőt az Agro-Békés biztosítja, az általuk forgalmazott CASE IH traktorokkal.

LEMKEN HUNGÁRIA KFT.

A Lemken, mint a talajmunkagépek, vetőgépek, növényvédőgépek egyik legnagyobb európai gyártója a mezőgazdasági munkagépek széles palettáját kínálja, kielégítve ezzel mind a kis gazdaságok mind pedig a közepes-nagy üzemek igényeit. A LEMKEN ugyan ekéiről híres, de évtizedek óta gyárt kultivátorokat, rövidtárcsákat is a forgatás nélküli technológiát előnyben részesítő gazdálkodók számára.

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vesz a Nagy Talajművelő Show-n, ahol, mint piacvezető bemutatja a félig-függesztett Diamant 11 6 fejes váltvaforgató ekéjét, réselt kormánylemezzel, előhántóval, valamint a forgatás-nélküli technológiát előnybe részesítők a Karat 9/400 KUA intenzív szántóföldi kultivátort láthatják munka közben, amelyen a kiváló rögtörő és tömörítő PDW henger munkáját is figyelemmel követhetik.

Hannover után Magyarországon itt fog először a szántóföldön bemutatkozni a Rubin 12 rövidtárcsa szimmetrikus tárcsaelrendezéssel, 736 mm-es lapátmérővel és max. 20 cm-es munkamélységgel.

A vetőgépek területén a 3 méteres aktív – kardánhajtású – talajmunkagépre a Zirkon 8-as forgóboronára épített Saphir mechanikus gabonavetőgépet mutatjuk be a kis és közepes gazdaságok részére.

A növényvédelem területén pedig a jól ismert és elismert Primus vontatott szántóföldi gépünket mutatjuk meg a nagyközönségnek, 3500 literes tartállyal és 18 méteres szórókerettel. A permetezőgép rugózott vonórúddal, horizontálisan és vertikálisan rugózott és csillapított szórókerettel, légfékberendezéssel, hármas fúvókával szerelt. A szórókereten kör-körös vegyszerkeringetés folyik, így az egyes szakaszok nyitása után a vegyszer azonnal megjelenik a fúvókáknál.

KVERNELAND GROUP HUNGÁRIA KFT.

Közeleg az idő, amikor ismét a valós megmérettetéstől lesz hangos a szántóföld, ahol három konkurens mezőgazdasági munkagépgyártó – köztük a Kverneland – összefogásának eredményeként egy olyan rendezvény jön létre, ami Európa szerte is példaértékű, ahol a gazdálkodók valós képet kapnak a felsorakoztatott gépcsodák igazi képességeiről. Az elmúlt évek tapasztalata alapján ezt a látogatók értékelték is.

A Kverneland idei évben is olyan gépeket hozott, amelyek egyaránt illeszthetőek a hagyományos és a mulch technológiai sorrendjébe.

A hagyományos technológiában idén két eke típus kerül bemutatásra, az egyik a kisebb gazdaságok számára lehet különösen érdekes, hisz az új 150 B Variomat függesztett hidraulikus fogásszélesség állítású eke pont az Ő igényeiknek lett kifejlesztve. Könnyű, így kisebb traktorok is elboldogulnak vele, megbízható, hisz minden eleme hőkezelt. Magyarországon először itt kerül bemutatásra a Knock-on® rendszer. Ha pedig Vario ekékről beszélünk a másik típus egy félig függesztett Vario eke a Kverneland kínálatából, az RG eke. Az eke 100 cm-s osztású, hidraulikus fogásszélesség állítású, réselt kormánylemezzel szerelt.

A szántás elmunkálásához szükséges munkagépet a Kverneland Tiger magágykészítő képviseli, mely egy kitűnő választás a változatos körülményekhez, mely a ClodBoard simítóval felszerelve biztosítja az optimális magágyat. Míg a mulcstechnológiában az egyre népszerűbb Qualidisc T rövidtárcsa kerül bemutatásra, mely tarlóhántás és magágykészítésre egyaránt alkalmas, sokoldalú, kiemelkedő teljesítményű munkagép.

És hogy az újdonságok sora folytatódjon: a vetéstechnológiában is élen járó Kverneland ezen a rendezvénye mutatja be Magyarországon az új, 6 m-s kombinált vetőgépét, az Kverneland U-drillt.

És végül, de nem utolsó sorban a növényeink védelmét biztosítandó kiemelnénk az Ikarus S vontatott szántóföldi permetezőgépet.

VOGEL&NOOT Mezőgépgyár KFT.

A Vogel-Noot a kezdetektől támogatja a Nagy Talajművelő Show elvét, hogy konkurens cégek egymás mellett, teljesen azonos körülmények között mutassák be egymással versengő termékeiket. Itt nincs lehetőség a környezetre, talajra fogni a rossz szereplést, hiszen a konkurencia azonos gépei csak néhány méterre dolgoznak. Kevesebb lehetőség van hangzatos marketing szöveggel megfogni az érdeklődőket és elhitetni velük, hogy az adott munkagép miért kerül jóval többe a mellette szereplőnél. Mindenki látja az eredményt, nincs mellébeszélés és ez a lényeg.

Ezért mi továbbra is készen állunk a megmérettetésre és így idén is részt veszünk a Nagy Talajművelő Show-n! A bemutatásra kerülő gépeink bő palettát tükröznek majd.

A forgatásos talajművelésben a Vogel-Noot ekék hosszú évek óta a legjobbak között szerepelnek. A Show-n a közepes nagyságú cégeknek ajánlott XS1150/4 eke fog szerepelni. A rendkívül robusztus eke 1150mm-es ekefejosztásával, réselt kormánylemezekkel és az új típusú előhántókkal fogja bizonyítani helyét a piacvezetők között.

A forgatás nélküli technológiában a Vogel-Noot több munkagéppel is szerepel. Hazánkban a legjobban keresett gépek közé tartozik a TerraDig lazító, amely családból a 7 késes változat lesz látható a bemutatón. A rövidtárcsák között pedig a már jól ismert TerraDiscpro 6 méteres változata szerepel vontatott kivitelben.

Az utóbbi években a szántóföldi permetezőgépek piacán is egyre jobb eredményeket tudunk felmutatni, így nem maradhat ki a MasterSpray IN280 típusú permetezőgép sem.

És ami az ötödik gépet illeti, az most még maradjon titok, hiszen mint minden országos rendezvényen itt is lesz új Vogel-Noot munkagép bemutató, olyan gép, amely még nem szerepelt a hazai közönség előtt.

Az új belépő – AGRO-BÉKÉS KFT.

Az Agro-Békés Kft. régóta nagy érdeklődéssel kíséri a Nagy Talajművelő Show rendezvényeit, és bár eddig csak látogatóként figyeltük az eseményeket, meggyőződésünkké vált, hogy van létjogosultsága. Szinte hihetetlen, hogy az egymással konkurens gyártók mekkora hangsúlyt fektetnek erre az eseményre és bátran vállalják az egymással szembeni megmérettetést.

Megtiszteltetésként ért bennünket a felkérés az erőgépek biztosításra és úgy gondoljuk, hogy az általunk (országos importőrként) forgalmazott CASE IH traktorok meg fogják állni a helyüket ezen a színvonalas rendezvényen. A bemutatandó munkagépeket kategóriájuknak megfelelő erőgépek fogják üzemeltetni. Ilyenek a CASE IH MAXXUM traktorok, amely a kis- és középgazdaságok gépe 110 és 140 LE között, 6400 kg önsúllyal, a CASE IH PUMA család, amely 170 és 235 LE közötti kategória, 9800 kg önsúllyal a közepes gazdaságok számára és a CASE IH MAGNUM széria, amely a maga több mint 13.000 kg önsúlyával és 260 – 340 LE teljesítményével alkalmas igen nagy területteljesítmény elérésére. Bízunk benne, hogy a Nagy Talajművelő Show idén is beváltja a hozzáfűzött reményeket és a nagy létszámú, szakértő közönség ismét komoly és színvonalas rendezvényt láthat!

E rendezvény idén immáron negyedik alkalommal hívja össze a szakma apraját és nagyját, hogy a legújabb innovációit ne csak a zárt terű rivaldafényben tudja megcsodálni a nézősereg, hanem ott, ahová ezek a gépek tervezve lettek, vagy is a szántóföldre.