Kühne a magyar földnek, 1856 óta

Írta: - 2014 január 31.

 

 

A KÜHNE gyár 1856-ban kezdte meg Mosonmagyaróváron tevékenységét, ami saját fejlesztésű mezőgazdasági eszközök gyártásából állt.

A gyár fennállásának 158 éve alatt mindig arra törekedett, hogy a rohamosan fejlődő mezőgazdaság igényeit maradéktalanul kielégítse, szem előtt tartva a kornak való megfelelést és a minőséget.

Ennek a folyamatos fejlesztésnek köszönhető az is, hogy az eltelt másfél évszázad alatt az általa gyártott gépek palettája meglehetősen széles kört ölel fel.

Az alap talajműveléstől kezdve, a növényápoláson keresztül a betakarítás és a terményfeldolgozással bezárólag, minden műveletre kínált gépet.

Napjainkban kizárólag talajművelő eszközöket gyárt.

Az állandó gyártástechnológia fejlesztéseknek köszönhetően, munkagépein az alkatrészek szinte 100%-át házon belül állította-állítja elő.

Biztosítva a folyamatos alkatrészellátást partnerei számára, garantálva a gyári minőséget.

 

A mai mezőgazdaság igényeinek való megfelelés nem egyszerű feladat.

Csak folyamatos fejlesztéssel, új termékek gyártásával 1 maradhat valaki versenyképes az egyre élesedő piacon.

Ez a megfelelni akarás késztette arra, hogy a 2013-2014-es évben számos új és továbbfejlesztett gépet mutasson be a nagyközönség számára.

A 2013-as évtől palettáján megtalálható a továbbfejlesztett, jól ismert és elismert „V” elrendezésű nehéztárcsa, a hozzá kapcsolható, külön gépként is üzemeltethető nehéz hengerrel.

Valamint a 2014-es évben első ízben az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n bemutatásra kerülő, teljesen új fejlesztésű tárcsás nehéz kultivátora, ami ezen a rangos kiállításon elnyerte a Hazai Termékfejlesztési Különdíjat.

A KÜHNE tárcsás nehéz kultivátora a mai korszerű mezőgazdaság igényeit maradéktalanul kielégíti, a tetszetős kinézetével magas minőség és hatékonyság párosul.

A gép robosztus felépítése mellett rendkívül univerzális, alkalmas tarlóhántó vagy a szántás nélküli talajművelés alapeszközeként.

Művelési mélysége 7 cm-től egészen 30 cm-ig terjed, mélységállítása hidraulikus.

A tárcsás nehézkultivátor alkalmazásával megvalósítható a csökkentett menetszámú, költséghatékony talajművelés, ami a mai mezőgazdasági termeléstechnológiai irányzat.

A KÜHNE Zrt. bízik abban, hogy a magyar mezőgazdasági gépgyártásban zajló folyamatos fejlesztéseknek, új gépek megjelenésének köszönhetően a gazdák a beruházásaik esetén a magyar gépgyártók termékeit részesítik előnyben.

 

 

KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt.

9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2.

Telefon: 96/575-500

Fax: 96/575-590

E-mail: [email protected]

Web: www.kuhne.hu