Budai Gyula: további 320 millió forint a tanyákon élők támogatására

Írta: - 2014 február 03.

Budai Gyula: további 320 millió forint a tanyákon élők támogatásáraBudapest, 2014. január 30., csütörtök (MTI) – További 320 millió forint áll rendelkezésre a tanyákon élő emberek gazdálkodásának, élethelyzetének támogatására – jelentette be Budai Gyula csütörtökön egy szakmai konferencián.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára csütörtökön az Országházban megrendezett szakmai tanácskozáson a szaktárca közleménye szerint elmondta, hogy 2011 óta összesen 5,8 milliárd forint jutott a Tanyafejlesztési Programra.

A kizárólag nemzeti forrásból megvalósuló program keretében eddig 963 pályázat részesült vissza nem térítendő állami támogatásban, a nyertesek között közel 600 egyéni tanyai lakos és tanyagazda volt, akik például gazdaságukat fejleszthették, tanyájukat villamosíthatták.

Budai Gyula hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja a villany nélküli tanyák 2020-ig történő teljes körű villamosítása, valamint az is, hogy a tanyákat járható utakon lehessen megközelíteni. Az államtitkár leszögezte, a kormánynak és a szaktárcának szándékában áll a program folytatása, amelynek hatására, hazánk tanyarendszere teljesen megújulhat – áll a közleményben.

MTI 2014. január 30.