fbpx

KWS FARINELLI és HISSEO magabiztosan az idei év bajnok őszi búza fajtái

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 15.

 

 

Megnyugtató érzés látni, hogy a köztermesztés tapasztalatai után az összehasonlító kísérletek eredményei is visszaigazolják: „csúcstermő” búza fajtákat kínálunk intenzív technológiai körülmények közé.

Két tény nagyon fontos, ezért külön is említést érdemelnek: „csúcs termőképesség”, azaz termőhelytől függetlenül, az elérhető legmagasabb szemtermést biztosítják fajtáink.

A következő fontos tény: ezeket a kimagasló eredményeket fajta búzákkal érjük el, nem hibridekkel. Íme, néhány hozameredmény az idei évből:

Dalmand, Dalmand Zrt.: 1. hely (83 együtt vizsgált fajta közül) HISSEO, 9,91 t/ha

Chernelházadamonya, Répcevölgye 2001 Kft.: 1. hely HISSEO, 8,33 t/ha, 2. hely FARINELLI 7,85 t/ha (61 együtt vizsgált fajta közül)

IKR Agrár Kft. által beállított fajtakísérlet 7 kísérleti hely átlagában: 1. hely FARINELLI 6,85 t/ha (13 együtt vizsgálta fajta közül).

FARINELLI őszi búza fajtánk 2011-es bevezetése óta, évről-évre rendkívül sikeres!

Stabilan magas termést biztosít termelője számára: átlagosan 1-2 t/ha-ral magasabb hozam érhető el vele adott termőhelyen, szerényebb beltartalom mellett, mint az eddig használt fajtákkal.

A plusz 1-2 t/ha hozam nagyobb árbevételt biztosít (40-80 eFt/ha többlet) a termelő részére az idei évben is, mint a magas minőségű (minőségi felár 18 eFt/ha) alacsonyabb termés!*

Ezt a számítást az elmúlt években sok termelő elvégezte, és levonta a következtetést: nem érdemes javító minőséget termelni, mert a terménypiaci árak nem ismerik el a magas minőséget.

Mindazon meglévő és jövőbeli partnerünk, aki hasonlóan gondolkodik, az idei őszi fajtaválasztása során logikusan dönt a FARINELLI, vagy valamely egyéb KWS őszi búza mellett.

A FARINELLI fajtával biztosítható a magas szemtermés és egy átlagos (B1, akár A2) termény minőség.

Fajtával, vetőmaggal, forgalmazóinkkal kapcsolatos kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésére!

KWS Kalászos Agroszerviz az Ön szolgálatában:

Csánk L Bertalan, agroszerviz tanácsadó; 30/955-0723,

Steinmacher László, ügyvezető igazgató; 20/344-6321.

További információ: www.kws.hu