fbpx

Leggyakoribb kérdések a búza lombtrágyázásával kapcsolatban

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 07.

Feltesszük az őszi búza lombtrágyázásakor felmerülő legfontosabb kérdéseket, illetve az azokra adott rövid válaszokat. Természetesen a teljesség igénye nélkül, de ilyenkor csak ezekre a rövid információkra van idő és igény!

Mikor érdemes kiadni a lombtrágyát?

Ez természetesen elsősorban a terméktől függ!

A növényspecifikus YaraVita Gramitrel kijuttatása a bokrosodás kezdetétől ajánlott. A vegetáció későbbi időszakában is alkalmazható, gyakorlatilag egészen a zászlós levél kiterüléséig. Az ilyenkor kiadott Gramitrel még a vegetációban hátra lévő kb. másfél hónap alatt komoly termésnövelő és minőségjavító hatást tud kifejteni. Ezt követően már érdemes váltani, és kalászolás kezdetétől a YaraVita Thiotracot használni. Ilyenkor a magas kén- (750 g/l) és nitrogén- (200g/l) tartalom segíti a minőségi paraméterek javítását.

Milyen dózisban kell ezeket a termékeket alkalmazni?

A YaraVita Gramitrel hektáronként 3 l/ha mennyiségben az ideális, természetesen ez bizonyos esetekben változhat. Ha az első kezelés a bokrosodás kezdetén van, akkor 2 l és még szárba induláskor újra 2 liter. Ha biztos, hogy csak egy alkalom lesz, akkor a standard 3 l, ha pedig később, a zászlós levél kiterülésekor adjuk ki, elég a 2 liter. A YaraVita Thiotrac dózisa egyszerűbb, 4-5 l/ha.

Mely növényvédő szerekkel adható ki együtt?

Általánosságban elmondható, hogy a legfontosabb szerekkel együtt kijuttatható, de keverési próba és/vagy a http://www.tankmix.com weboldal, vagy TankmixIT mobilalkalmazás használata javasolt, ahol a legtöbb forgalomban lévő növényvédőszer és lombtrágyáink keverési eredményei elérhetőek.

Gyuris Kálmán

+36-30-3839-341