fbpx

Legyél Te is mezőgépész!

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 29.

A pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapat nyerte meg a MEGFOSZ Országos Bajnokságát!

 Legyél te is mezőgépész

Az idei évben egy eddigiekhez hasonló, de új koncepció mentén negyedik alkalommal írta ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vetélkedőjét az Agrárminisztérium támogatásával mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság (LETIMOB) néven.

24 csapatból hat került az országos döntőbe

24 csapatból hat került az országos döntőbe

Az októberben kezdődött vetélkedőre 24 csapat közel 120 diákkal nevezett az ország középiskoláiból. A több hónapos online szakmai feladatok mellett kötelező olvasmányokat és szorgalmi feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. A verseny online fordulói január 11-én lezárultak, és így alakult ki a döntő hatos mezőnye: ÉSZkombájnok (Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola – Baja), Péterkeszaki újratöltve (AM ASzK-Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Pétervására), Hengerfejesek (AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Piliscsaba), TéeSZCSé (Szentannai Középiskola és Kollégium – Karcag), Mezős 5-ös (Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Pápa), SZENTannai művEK (Szentannai Középiskola és Kollégium – Karcag)

A mindent eldöntő döntő

A Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság döntőjét 2019. január 24-én az AgrárgépShow- AGROmashEXPO rendezvény keretében a Hungexpo KIV-es épületében tartották meg, ahol a versenyzőket közel 600 szurkoló is buzdította. A feladatok között szerepeltek villámkérdések, az MKB Pénzügyi Csoport által összeállított feladatok és két szerelési feladat is, ahol a rendsodró kar összeszerelésén túl a hígtrágya csatlakozók szét és összeszerelésében is meg kellett mutatniuk a fiataloknak gyakorlati tudásukat.

Bajnok lett a pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapata

Bajnok lett a pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapata

A közel kétórás szakmai vetélkedő végén, a szakmai zsűri pontjai alapján a pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapat állhatott a dobogó legfelső fokára, aki az Agrárminisztérium által támogatott és a Szal-Agro Kft. jóvoltából felajánlott lengyelországi 4 napos szakmai utat nyerték. Második helyezett a piliscsabai „Hengerfejesek” csapata, míg a harmadik helyezett a pápai „Mezős 5-ös” csapat lett. A második, harmadik és negyedik helyezett csapat belföldi gyárlátogatásokkal és tesztvezetéseket is nyertek, míg az első három helyezett az MKB Pénzügyi Csoport által felajánlott egyik veszprémi focimeccsét páholyból tekinthetik meg és a Budapest Park Sky Boxában vehetnek részt a nyitó koncerten. Ezen felül az összes döntős a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport által összeállított nyereménycsomagokat és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által felajánlott digitális lapszámaik bemutatócsomagjával is gazdagodtak.

A döntőn készült további képek megtekinthetőek az alábbi linken: http://mezogepesz.hu/legyel-te-is-mezogepesz-orszagos-bajnoksag-20182019