Nagy lehetőséget lát a „halal”-ban a NAK

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 18.

Online fórumot tart a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), ezzel is segítve a halal élelmiszerek piacára belépni kívánó mezőgazdasági termelőket és élelmiszerfeldolgozókat.

 

A halal termékek iránti igény globálisan növekszik

Kiváló üzleti lehetőségeket kínál a mezőgazdaság és a ráépülő élelmiszeripar számára a halal termékek előállítása és forgalmazása. Az iszlám előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet.

A világ népességének több mint egyötöde muszlim, a vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Akik ezen irányba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni a követelményeket, ami által e jelentős méretű célcsoport számára is előállíthatnak, árusíthatnak élelmiszert.

 

A minősített halal termékek előállításának szigorú feltételei vannak
A NAK kiadta „A halal-előírások” című kiadványát
(Fotó: IIDC)

 

Online fórum a témában

A NAK 2021. október 13-án 14:00 órától online rendezvényt tart, melyen betekintést nyújt a halal piacba, a vonatkozó előírások világába, támpontokat adva a termékfejlesztéshez, a piacra bejutáshoz, érvényesüléshez.

A program során bemutatásra kerül a Kamara által kiadott „A halal-előírások” című kiadvány is. A fórumra meghívott előadók ismertetik a halal élelmiszerek globális piaci kilátásait, a halal tanúsítás folyamatát, és a halal tanúsítvány adta lehetőségeket. Mindemellett a rendezvényen négy, halal-tanúsítvánnyal rendelkező piaci szereplő panelbeszélgetés keretében osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel.

 

Az online programon valamennyi kamarai tag ingyenesen vehet részt

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, erre a NAK megadott felületén van lehetőség 2021. október 11-én 12:00 óráig.

A részletes program, időbeosztással a NAK honlapján elérhető.

 

Forrás: NAK, Sajtóközelmény