LO legyen, vagy HO legyen? LG legyen!

Kedves Olvasó!

A Limangrain napraforgó kínálatában a linolsavas (LO) és a magas olajsavtartalmú (HO) hibridek is megtalálhatóak. Magyarországon forgalmazott hibridjeink legnagyobb része herbicid-rezisztens: Clearfield®, vagy Clearfield® Plus.


Az LG 50.635 CLP termésátlaga bemutató fajtakísérletekben, eltérő évjáratokban

Nagyon jó termőképesség, kiemelkedően magas olajsavtartalom, széleskörű szádor-rezisztencia jellemzi. Ezek a tulajdonságok együttesen biztosítják gazdasági előnyét a magasolajsavas hibridek között.

HO-napraforgó-kínálatunk 2019-ben egy olyan hibriddel bővül, amellyel azoknak tudunk megoldást nyújtani, akik a magas olajsavas napraforgó gyomirtását is a Clearfield®Plus technológiára kívánják alapozni.

Szár- és tányérbetegségekkel szemben jó az ellenállósága. Kiemelkedő a peronoszpóra-rezisztenciája, mivel a 100; 330; 700; 710; 730 és a 704; 714 raszszokkal szemben is ellenálló. A SUNEO hibridjeinkre jellemzően, a napraforgó szádor A-E és G rasszaival szemben is rezisztens.


(Limagrain magyarországi fejlesztési kísérletek, 2017. eredményei alapján)

Az LG teljes napraforgó kínálatáról bővebb tájékoztatást kaphat kereskedelmi képviselőinktől, illetve további információkat talál a: http://lgseeds.hu/termekek/napraforgo weboldalon.


Mórocz Péter
termékfejlesztési vezető
Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepe

hibrid napraforgó