fbpx

Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 15.

Budapest, 2013. február 15., péntek (MTI) – Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét bemutatják.

 

 

Az Erzsébet téren vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni.

Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek elkészítési technikáival is.

A látogatók borokat és pálinkákat is kóstolhatnak, sőt akár maguk is elkészíthetik ételeiket például a felállított szalonnasütőn.

Lesznek színpadi műsorok, valamint a kisebbeknek minividámpark.

A pénteki halászléfőzést és halászlé-bemutatót Harcsa Veronika koncertje kíséri.

Másnap a halászléfőző verseny után magyar folklór programok, a GasztroJazz előadása és a Budapesti Utcazenészek Fesztiválja szolgáltatja a zenét a finom falatok mellé.

Vasárnap a gyermektáncház után bemutatkozik az ázsiai halas konyha, illetve a színpadon az ázsiai folklór.

 

A fesztivál részletes programja és egyéb információk megtalálhatóak a www.budapestihalfesztival.hu internetes oldalon.

MTI 2013. február 15.