fbpx

Magasra száll az ABZ drónja

Írta: Szerkesztőség - 2021 június 03.

Erősödik az ABZ DRONE szerepe az agráriumban, köszönhetően az új tőkebefektető tulajdonosnak. MIB Invest Group vásárolt jelentős részesedést az innovatív vállalkozásban, melynek fő profilja az ipari drónok, a kapcsolódó szoftverek, a szakszerviz és a drónpilótaképző tanfolyamok.

 

Mezőgazdaság, drónIpari drónoktól a pilótaképzésig (Fotó: ABZ DRONE)

 

Fő küldetés a drónok és a kapcsolódó szoftverek magyarországi bevezetése

Tökebefektetőként és szakmai befektetőként csatlakozott a Szekeres István vezette MIB Invest Group az ABZ DRONE-hoz. A tőkeemelésnek köszönhetően a cég szolgáltatói hálózata megerősödve tud bővülni, növekvő alkatrészkészlettel az azonnali vevőkiszolgálást is meg tudja valósítani.

Az ABZ DRONE 2019-ben lépett a piacra, előtte három évig kutatták az ipari drónok hazai és nemzetközi alkalmazásának lehetőségeit és módjait. Az agráriumban és az építőiparban szerzett tapasztalataikra építve kezdték meg működésüket. Az indulás évében már 17 millió forintos árbevételt realizált a fiatal vállalkozás. Tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar gazdák és vállalkozók versenyképességének növeléséhez.

 

A megújult tulajdonosi kör közös célja a további stratégiai együttműködések kialakítása

Egyetemekkel, nemzetközi nagyvállalatokkal, szakmai kutató-fejlesztő szervezetekkel kötött együttműködések révén kívánja elérni mind hazai, mind európai viszonylatban az innovatív technológiák mielőbbi elterjedését.

Stratégiai együttműködések keretében az ABZ DRONE a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, illetve a Magyar Drón Koalíció alapító tagjaként, dolgozik az ipari és mezőgazdasági dróntechnológiák bevezetésén, népszerűsítésén.

 

Az új tulajdonosi kör: Török Zoltán, Szekeres István, Török Gyula és Becze Barna (Fotó: ABZ DRONE)

 

Az ABZ DRONE főbb projektjei és tevékenységei:

  • iparidrónok forgalmazása (YUNEEC, DRONE VOLT, DJI, AERIALTRONICS);
  • szoftverforgalmazás(PIX4D);
  • államilag elismert, ipari drónokhoz és szoftverekhez kapcsolódó felnőttképzések;
  • drónnal történő szolgáltatások;
  • drónok garanciális és nem garanciális szervizelése;
  • egyedi drónok és payloadok fejlesztése.

 

Forrás: ABZ DRONE, Sajtóközlemény